V prenovljeni kavarnici Bokalci vam od 26.1.2017 dalje ponujamo tudi sveže sladice, ki jih bo za vas pripravljala Jelena Vadnjal.

Jelena Vadnjal je nekdanja radijska in televizijska voditeljica. Po 20-ih letih dela v medijih je po rojstvu hčerke Miše Zarje iskala nove poslovne izzive in ko se je vprašala, v čem resnično uživa, je bil odgovor na dlani. “Izkazalo se je, da je to, kar me zanima in v čemer resnično uživam, peka sladic.”

Ker na tem področju ni imela formalne izobrazbe, je najprej opravila nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) za izdelavo slaščic, kruha, pekovskih izdelkov in testenin, kmalu za tem pa odprla spletno prodajalno z izdelki za dekoracijo sladic www.ljubezennaprviugriz.si. Že več kot 4 leta kreira in peče sladice po naročilu (torte, sladice v kozarcih, muffin, cake popsi,…) in stavi tako na okus kot na dekoracijo. Vse njene sladice so narejene brez bližnjic, praškov, krem iz vrečk in ojačevalcev okusov. Da ni samo dobra slaščičarka, pač pa tudi kuharica je dokazala v 2. sezoni kuharskega šova Masterchef, ko se je uvrstila na 4. mesto in postala najboljša slovenska amaterska kuharica.