Obvestilo svojcem naših stanovalcev v enoti Kolezija

17.03. 2020

Obvestilo svojcem naših stanovalcev v enoti Kolezija 

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Kolezija, je bila potrjena okužba na Covid 19 pri enem od naših zaposlenih. Zaposleni je zbolel doma v petek, 13. marca 2020, zadnjič pa je bil na delu v sredo 11. 3. 2020. Od takrat do danes, 17. marca 2020, ni bil v stiku niti s stanovalci niti z ostalimi zaposlenimi. Po prejetju obvestila smo v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Kolezija, takoj obvestili epidemiološko službo ter po njenih navodilih za vse stanovalce nemudoma uvedli samoizolacijo s prehranjevanjem po sobah. Njihovo zdravstveno stanje pozorno spremljamo. Za zaposlene, ki so bili v morebitnem stiku z obolelim zaposlenim, smo po navodilu epidemiološke službe uvedli samoopazovanje z odvzemom brisa v primeru povišane telesne temperature.

O pojavu Covid 19 smo obvestili vse naše zaposlene in stanovalce. V DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Kolezija, so bili izvedeni vsi ukrepi za preprečitev in širjenje morebitne okužbe.

Stanovalci se zaenkrat počutijo dobro. Trenutno pri nobenem stanovalcu ni suma ali potrjenega testa na Covid 19.

Epidemija, s katero se vsi skupaj soočamo, je za vse nas izziv, pred kakršnega še nismo bili postavljeni. Vendar verjamem, da bomo zmogli in da smo skupaj z vami z vsakim dnem bližje času, ko bo ta skrb za nami. Vsem skupaj nam želim, da ostanemo močni, zdravi in povezani. To zdaj potrebujemo.

Melita Zorec, direktorica