OBVESTILO O STANJU IN UKREPIH V ENOTI KOLEZIJA

25.9. 2020 – OBVESTILO O STANJU IN UKREPIH V ENOTI KOLEZIJA

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

Po potrjeni okužbi pri enem zaposlenem v enoti Kolezija smo opravili test na Covid-19 pri 143 stanovalcih in 31 zaposlenih. Z veseljem vam sporočamo, da so vsi testi negativni, torej pri nikomur ni potrjena okužba s Covid-19. V skladu s priporočili NIJZ in ukrepi, opredeljenimi v kriznem načrtu, bomo preventivno vsem stanovalcem do vključno 29. 9. 2020 vso potrebno oskrbo in zdravstveno nego zagotavljali v sobah. Prav tako dom do vključno 4. 10. 2020 preventivno ostaja zaprt za obiske, izhode stanovalcev in nove sprejeme, prinašanje priboljškov stanovalcem v tem času ni mogoče. V domu bomo v skladu z danimi možnostmi stanovalcem zagotovili sadje in druge priboljške, ki jih sicer lahko kupijo v domski kavarnici.

Če želite stik s svojim bližnjim preko videoklica, vam predlagamo, da se nanj najavite v socialni službi pri Lidiji Glivar in Blažu Berniku.

Zavedamo se, da novice o nadaljnji začasni prepovedi obiskov in izhodov stanovalcev niste želeli in da ste upali drugače, vendar vas vljudno prosimo za razumevanje.

Za vsa vaša vprašanja smo dosegljivi na tel. št. 01 4770 518 (Lidija Glivar), 01 4770 617 (Blaž Bernik), 01 4770 515 (Vili Dolenc) in 01 4770 601 (mag. Melita Zorec).

OBVESTILO GLEDE OBISKOV

25.9. 2020                          OBVESTILO GLEDE OBISKOV

Žal se je obdobje poletnega vremena izteklo, nastopilo je hladnejše vreme s povečano možnostjo padavin, kar pomeni, da bodo obiski do nadaljnjega potekali v notranjih prostorih doma.

V enoti Bokalce bomo tako omogočili vsaj 7 mest (4 stara hiša, 3 nova hiša) v notranjosti doma, kjer se boste lahko srečevali s svojimi svojci. Če bo vreme to dopuščalo, so obiski seveda še vedno mogoči in priporočljivi v domskem parku.

V naslednjem tednu bomo tako morali oblikovati nov seznam obiskov, kar pomeni, da se bodo nekateri fiksno določeni termini spremenili. Ker nam to na eni strani predstavlja velik administrativni zalogaj, po drugi strani pa želimo obiske čim bolj približati potrebam in željam tako svojcev kot stanovalcev, vas prosimo za sodelovanje in razumevanje.

Vsak stanovalec ima lahko do dva obiska na teden, pri tem, da na obisk lahko pride le ena zdrava oseba na enkrat. To velja tudi za obiske v parku, na terasi in vrtu. Obiski v notranjosti doma so zaradi prostorske omejitve časovno omejeni na 30 minut.

V času obiska in gibanja na območju doma morate obvezno neprekinjeno nositi zaščitno obrazno maskoObiskovalci ste dolžni upoštevati splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe (razkuževanje rok, higiena kašlja, ustrezna razdalja …). Prosimo vas, naj začasno na obisk ne prihajajo mladoletni obiskovalci in otroci.

Še vedno odsvetujemo odhode stanovalcev domov ali kamorkoli izven območja Doma. Če se v nujnih primerih odločite za odhod izven Doma, morate pri izhodih iz okoliša Doma maksimalno upoštevati vse priporočene varovalne ukrepe. Ob vrnitvi stanovalca v dom ste dolžni predložiti seznam oseb in kontaktno številko, s katerimi je bil stanovalec v zunanjem okolju v stiku. Dom ne more prevzemati odgovornosti za morebiten vnosa virusa v Dom zaradi neupoštevanja navodil ob izhodih.

Prosimo vas, da na obisk pridete le, če ste zdravi, če niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni in če niste bili na rizičnem območju. Zaradi slabšanje epidemiološke slike v Ljubljani vam ODSVETUJEMO OBISKE V NAŠEM DOMU VSAJ 14 DNI PO VRNITVI IZ TUJINE OZ. ČE STE BILI V TESNEM STIKU Z OSEBO, KI JE BILA V TUJINI OZ. JI JE BILA ODREJENA KARANTENA.

Če zboli oz. dobi znake, ki kažejo na Covid-19, vaš družinski član (oz. kdorkoli, s katerim živite v skupnem gospodinjstvu) ali če kdorkoli od vaših družinskih članov (oz. kdorkoli, s katerim živite v skupnem gospodinjstvu) čaka na izvid brisa, NE PRIDITE NA OBISK, in nas o tem obvestite.

Izjema za obiske v sobi ostajajo stanovalci, ki se poslavljajo, stanovalci, ki ne zmorejo več posedanja in stanovalci, ki ob odsotnosti svojca odklanjajo hrano/pijačo. Obisk v sobi je ob uporabi zaščitne opreme omejen na 1 uro.

V primeru, da želite obisk odjaviti, vas prosimo, da to predhodno sporočite vodji tima (DMS) bivalne enote, kjer vaš svojec biva.

Obiskovalci se na obisk obvezno najavite vsaj 1 dan prej v tajništvu, na recepciji ali v socialni službi med 9. in 14. uro:

v enoti Bokalce na

vesna.milak@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 602 (tajništvo),

01 4770 600 (recepcija),

mojca.mikolic@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 633,

matej.peteh@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 912,

branka.drobnic@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 604.

Obiski v domu v enoti Kolezija bodo mogoči po razjasnitvi epidemiološke slike oz. po 5. 10. 2020. Prav tako do 5. 10. 2020 niso mogoči izhodi stanovalcev izven doma, ne izvajamo tudi novih sprejemov stanovalcev, prav tako ni dovoljeno prinašanje priboljškov stanovalcem. O načinu izvajanju obiskov vas bomo obvestili po ustaljenih poteh.

Svojce tudi obveščamo, da lahko videoklic naročite v socialni službi doma, in sicer:

Zavedamo se, da je omejitev in prepoved obiskov precejšen stres za stanovalce in svojce, vendar vas naprošamo za sodelovanje in razumevanje trenutne situacije. V najboljši možni meri se bomo potrudili, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam čim bolj prijetno in čim manj stresno.

Da ostanete zdravi vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik

Kolesarimo.Skupaj

Potrjena okužba na Covid 19

18. 9. 2020

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Kolezija, je bila 18. 9. 2020 potrjena okužba na Covid 19 pri enem od naših zaposlenih. Zaposleni je zbolel doma, v četrtek, 17. septembra 2020, zadnjič pa je bil na delu v torek 15. 9. 2020. Od takrat do danes, 18. septembra 2020, ni bil v stiku niti s stanovalci niti z ostalimi zaposlenimi. Po prejetju obvestila smo v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Kolezija, takoj obvestili epidemiološko službo ter po njenih navodilih za vse stanovalce nemudoma uvedli samoizolacijo s prehranjevanjem po sobah ter ukinili vse aktivnosti, kjer bi lahko stanovalci prihajali v medsebojen stik. Njihovo zdravstveno stanje pozorno spremljamo. Za zaposlene, ki so bili v morebitnem stiku z obolelim zaposlenim, smo po navodilu epidemiološke službe uvedli samoopazovanje z odvzemom brisa v primeru povišane telesne temperature.

O pojavu Covid 19 smo obvestili vse naše zaposlene in stanovalce ter njihove svojce. V DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Kolezija, so bili izvedeni vsi ukrepi za preprečitev in širjenje morebitne okužbe vključno z ustrezno zalogo zaščitne opreme. Za svetovalni obisk v povezavi z izvedbo ukrepov za preprečevanje prenosa SARS-CoV-2 smo zaprosili tudi regijske koordinatorje, ki so bili imenovani s strani Ministrstva za zdravje.

Stanovalci se zaenkrat počutijo dobro. Trenutno pri nobenem stanovalcu ni suma ali potrjenega testa na Covid 19.

Zagotavljamo vam, da bomo vse svojce o kakršnemkoli poslabšanju stanja nemudoma individualno obvestili po ustaljenih poteh. Če kdo od svojcev želi izvedeti še več informacij o počutju in zdravstvenem stanju svojega sorodnika, naj nas kontaktira enkrat dnevno po ustaljenih poteh in podali mu bomo vse informacije o sorodniku. Svojce tudi obveščamo, da lahko videoklic naročite v socialni službi doma, in sicer:

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje do preklica žal ne smemo sprejemati nobenih paketov za svoje stanovalce, prav tako so do preklica odpovedane storitve pedikerke in frizerke.

Zaradi slabe epidemiološke slike v Mestni občini Ljubljana in pojava okužbe s Covid-19 pri enem zaposlenem obiski v domu v enoti Kolezija od 18. 9. 2020 niso mogoči. Prav tako niso mogoči izhodi stanovalcev izven doma, ne izvajamo tudi novih sprejemov stanovalcev. Ukrep uvajamo za čas 14-ih dni oz. do razjasnitve epidemiološke slike v domu.

Zavedamo se, da je prepoved obiskov precejšen stres za stanovalce in svojce, vendar vas naprošamo za sodelovanje in razumevanje trenutne situacije. V najboljši možni meri se bomo potrudili, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam čim bolj prijetno in čim manj stresno.

Da ostanete zdravi vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik