OBVESTILO GLEDE OBISKOV

25.9. 2020                          OBVESTILO GLEDE OBISKOV

Žal se je obdobje poletnega vremena izteklo, nastopilo je hladnejše vreme s povečano možnostjo padavin, kar pomeni, da bodo obiski do nadaljnjega potekali v notranjih prostorih doma.

V enoti Bokalce bomo tako omogočili vsaj 7 mest (4 stara hiša, 3 nova hiša) v notranjosti doma, kjer se boste lahko srečevali s svojimi svojci. Če bo vreme to dopuščalo, so obiski seveda še vedno mogoči in priporočljivi v domskem parku.

V naslednjem tednu bomo tako morali oblikovati nov seznam obiskov, kar pomeni, da se bodo nekateri fiksno določeni termini spremenili. Ker nam to na eni strani predstavlja velik administrativni zalogaj, po drugi strani pa želimo obiske čim bolj približati potrebam in željam tako svojcev kot stanovalcev, vas prosimo za sodelovanje in razumevanje.

Vsak stanovalec ima lahko do dva obiska na teden, pri tem, da na obisk lahko pride le ena zdrava oseba na enkrat. To velja tudi za obiske v parku, na terasi in vrtu. Obiski v notranjosti doma so zaradi prostorske omejitve časovno omejeni na 30 minut.

V času obiska in gibanja na območju doma morate obvezno neprekinjeno nositi zaščitno obrazno maskoObiskovalci ste dolžni upoštevati splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe (razkuževanje rok, higiena kašlja, ustrezna razdalja …). Prosimo vas, naj začasno na obisk ne prihajajo mladoletni obiskovalci in otroci.

Še vedno odsvetujemo odhode stanovalcev domov ali kamorkoli izven območja Doma. Če se v nujnih primerih odločite za odhod izven Doma, morate pri izhodih iz okoliša Doma maksimalno upoštevati vse priporočene varovalne ukrepe. Ob vrnitvi stanovalca v dom ste dolžni predložiti seznam oseb in kontaktno številko, s katerimi je bil stanovalec v zunanjem okolju v stiku. Dom ne more prevzemati odgovornosti za morebiten vnosa virusa v Dom zaradi neupoštevanja navodil ob izhodih.

Prosimo vas, da na obisk pridete le, če ste zdravi, če niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni in če niste bili na rizičnem območju. Zaradi slabšanje epidemiološke slike v Ljubljani vam ODSVETUJEMO OBISKE V NAŠEM DOMU VSAJ 14 DNI PO VRNITVI IZ TUJINE OZ. ČE STE BILI V TESNEM STIKU Z OSEBO, KI JE BILA V TUJINI OZ. JI JE BILA ODREJENA KARANTENA.

Če zboli oz. dobi znake, ki kažejo na Covid-19, vaš družinski član (oz. kdorkoli, s katerim živite v skupnem gospodinjstvu) ali če kdorkoli od vaših družinskih članov (oz. kdorkoli, s katerim živite v skupnem gospodinjstvu) čaka na izvid brisa, NE PRIDITE NA OBISK, in nas o tem obvestite.

Izjema za obiske v sobi ostajajo stanovalci, ki se poslavljajo, stanovalci, ki ne zmorejo več posedanja in stanovalci, ki ob odsotnosti svojca odklanjajo hrano/pijačo. Obisk v sobi je ob uporabi zaščitne opreme omejen na 1 uro.

V primeru, da želite obisk odjaviti, vas prosimo, da to predhodno sporočite vodji tima (DMS) bivalne enote, kjer vaš svojec biva.

Obiskovalci se na obisk obvezno najavite vsaj 1 dan prej v tajništvu, na recepciji ali v socialni službi med 9. in 14. uro:

v enoti Bokalce na

vesna.milak@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 602 (tajništvo),

01 4770 600 (recepcija),

mojca.mikolic@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 633,

matej.peteh@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 912,

branka.drobnic@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 604.

Obiski v domu v enoti Kolezija bodo mogoči po razjasnitvi epidemiološke slike oz. po 5. 10. 2020. Prav tako do 5. 10. 2020 niso mogoči izhodi stanovalcev izven doma, ne izvajamo tudi novih sprejemov stanovalcev, prav tako ni dovoljeno prinašanje priboljškov stanovalcem. O načinu izvajanju obiskov vas bomo obvestili po ustaljenih poteh.

Svojce tudi obveščamo, da lahko videoklic naročite v socialni službi doma, in sicer:

Zavedamo se, da je omejitev in prepoved obiskov precejšen stres za stanovalce in svojce, vendar vas naprošamo za sodelovanje in razumevanje trenutne situacije. V najboljši možni meri se bomo potrudili, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam čim bolj prijetno in čim manj stresno.

Da ostanete zdravi vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik