Kolesarimo.Skupaj

Kolesarstvo je v Sloveniji in v svetu zelo priljubljena aktivnost za preživljanje prostega časa, poleg tega je tudi v času, ko je potrebno ohranjati primerno razdaljo med posamezniki zelo primerna oblika rekreacije. Zato z današnjim dnem, 23. 9. pričenjamo virtualni dogodek “Kolesarimo. Skupaj”, ki bo trajal vse do 4.10..

Kolesarimo.Skupaj je virtualni kolesarski dogodek, kjer vsak udeleženec kolesari po poljubni trasi, bodisi v okolici svojega doma ali na svoji najljubši kolesarski poti.

Ker želimo ob našem dogodku na kolo spraviti čim več ljudi, verjamemo, da bodo s tem ljudje odkrivali lepote Slovenije in neraziskane kotičke. Tekom dogodka bomo organizirali razne nagradne igre objavljanja najzanimivejših tras, zabavnih slik, itd. objavljenih na našem Facebook profilu. Zavedamo se, da so med nami tudi ljudje, katerim je kolesarjenje oteženo. Posebno pozornost želimo nameniti tudi njim, tistim, ki so tekom življenja utrpeli nevrološko bolezen ali poškodbo, oziroma so se že rodili z nedozorelimi možgani, pa tudi tistim, ki jim v starosti zaradi demence popuščajo miselne funkcije. Starostniki, ter osebe katere se soočajo z demenco, so v časih, ko se soočamo s pandemijo, skupina, katerih življenja se je virus najbolj dotaknil in so tako med najranljivejšimi skupinami. Zato smo se odločili, da jim pomagamo, ter z denarjem zbranim od prijavnim prispevamo k nakupu Školjčnih stolov za mobilnost težje pokretnih oseb.

Prijave so možne posamično, družinsko (max. 5 oseb) ali  kot skupina v duhu Tour de France po 8 oseb. Cena za posamično prijavnino je 1 €, družinsko 3 € ter skupinsko 6 €, prijavnina pa se v celoti nameni v dobrodelne namene. Med sodelujočimi bomo izžrebali srečneže, ki bodo prejeli komplet kolesarski dres slovenske reprezentance, skiro, in druge privlačne nagrade. Več kot se vas prijavi, večkrat se potegujete za nagrade.

Več o dogodku: https://kolesarimoskupaj.si/homepage/o-dogodku/

https://kolesarimoskupaj.si/

https://www.facebook.com/kolesarimo.skupaj