V vzorcu ni bilo najdenih legionel

Obveščamo vas, da smo danes, 18. 3. 2024, prejeli težko pričakovane rezultate vzorčenja vode. Obveščamo vas, da v vzorcu ni bilo najdenih legionel.

V Domu bomo tako prenehali izvajati sekundarne preventivne ukrepe. V kopalnice bomo ponovno namestili ročke za tuš in za uporabo odprli kopalnico v bivalni enoti 2B, ki je bila sedaj zaprta.

Vse ostale sistemske preventivne ukrepe, bomo v skladu s Programom obvladovanja bolnišničnih okužb (POBO), v okviru katerega izvajamo splošne preventivne ukrepe (zagotavljanje ustrezne temperature hladne in tople vode, skrb za napeljavo z rednim izpiranjem pip, enkrat tedensko pregrevanje vode, zagotavljanje zdravstvene ustreznosti vode z ustreznim vzorčenjem …)  izvajali še naprej.
[…]

Pojasnilo doma v zvezi s pojavom legionele

V DSO Ljubljana Vič – Rudnik imamo področje ravnanja z legionelami v vodovodnem omrežju urejeno v Programu obvladovanja bolnišničnih okužb (POBO), v okviru katerega izvajamo splošne preventivne ukrepe (zagotavljanje ustrezne temperature hladne in tople vode, skrb za napeljavo z rednim izpiranjem pip, enkrat tedensko pregrevanje vode, zagotavljanje zdravstvene ustreznosti vode z ustreznim vzorčenjem…) in sekundarno preventivo v skladu z navodili NIJZ.
[…]

5. december, Mednarodni dan prostovoljstva

Spoštovane prostovoljke in prostovoljci v DSO Ljubljana Vič-Rudnik,
5. decembra 2023 obeležujemo Mednarodni dan prostovoljstva, ki ga je Organizacija združenih narodov razglasila 17. decembra 1985.

Tudi mi se pridružujemo prostovoljkam in prostovoljcem iz vsega sveta pri praznovanju mednarodnega dneva prostovoljstva! Ob tej priložnosti se vam, drage prostovoljke in prostovoljci, zahvaljujemo za vaše predano delo in pomoč, ki jo izkazujete skozi celo leto. Skupaj smo preživeli že veliko lepih ur in se drug od drugega marsikaj naučili. Naj se naše sodelovanje nadaljuje in nas bogati.. 
Hvala vam!
Ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik
[…]

Slovesnost ob 40. obletnici DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Kolezija ter otvoritvi prenovljenih prostorov

Ljubljana, 12. oktober 2023 – Danes je v javnem socialnem varstvenem zavodu DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Kolezija, potekala slovesnost ob 40. obletnici doma ter otvoritvi prenovljenih prostorov. Od marca 2022 pa do oktobra letos je namreč potekala prenova dela enote Kolezija, ki je bila skoraj v celoti financirana z evropskimi sredstvi React EU. […]

ZAHVALA DONATORJEM

Spoštovani donatorji,
Iskrena zahvala za vaš finančni ali materialni prispevek, ki ste nam ga namenili ob praznovanju naše 70. obletnice in otvoritvi prenovljenega dela v enoti Kolezija. V Domu smo vam hvaležni, ker prepoznate skrb za starejše kot pomembno. Na ta način kot družbeno odgovorno podjetje izrečete tudi priznanje našemu delu.

mag. Melita Zorec, direktorica

Seznam donatorjev: […]

70 LET ENOTE BOKALCE

Slovesnost ob 70. obletnici Doma starejših občanov Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce; Ljubljana, 4. oktober 2023 – Danes je v javnem socialnem varstvenem zavodu DSO Ljubljana Vič – Rudnik potekala slovesnost ob 70. obletnici doma. […]

Kratki dokumentarni film “DOM”

V petek, 6. 10. 2023, ob 13.00 bo v dvorani enote Bokalce potekalo predvajanje kratkega dokumentarnega filma Dom, v katerem nastopajo 3 stanovalke enote Bokalce.

 

Ustvarjalke filma: Ula Pogorevčnik, Eneja Šuštaršič, Foška Veronika Šaina

Naracija: Sonja Juvan

Obdelava slike in zvoka: Nik Franko

Film si lahko ogledate tudi na povezavi:

OBVESTILO, 5. 8. 2023

Sporočamo vam, da je kljub izrednim razmeram v večjem delu Slovenije v obeh enotah našega doma za stanovalke in stanovalce ustrezno in dostojno poskrbljeno. […]

OBVESTILO, 3. 4. 2023

Vse obiskovalce in zaposlene obveščamo, da bodo v našem Domu od 3. 4. 2023, veljala nova priporočila za obvladovanje širjenja okužb s SARS-CoV-2. […]

Zaključen prvi sklop prenove v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Kolezija

Dne 24. 3. 2023 je bil v enoti Kolezija opravljen tehnični pregled za prvi sklop prenove v okviru projekta Covid-19 – Nadgradnja in obnova objektov Doma starejših občanov Ljubljana Vič – Rudnik, enota Kolezija, za katerega je dom na javnem razpisu v letu 2021 pridobil nepovratna evropska sredstva. Z zaključkom prvega sklopa prenove je dom pridobil moderne prostore za izvajanje skupinskih dejavnosti na terasi stavbe B, povečane 4 sobe in čajno kuhinjo v prvem nadstropju objekta C, s prezračevanjem in ohlajevanjem kuhinje in pralnice ustrezne delovne pogoje za zaposlene, nove prostore za garderobo zaposlenih na podstrehi objekta C ter prenovljeno kavarnico, delovno terapijo in skupne prostore v pritličju objekta B. Dom je že v septembru uspešno prenovil kotlovnico z namestitvijo toplotne postaje ter prešel na daljinsko ogrevanje objekta in tople sanitarne vode.
Trenutno so v novih prostorih na terasi objekta B (v paviljonu) zaradi rekonstrukcije in prenove objekta A začasno nastanjeni stanovalci.