Obvestilo, 18. 6. 2021

Obvestilo, 18. 6. 2021
Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev,
obveščamo vas, da kljub temu, da je v državi epidemija preklicana, v Domu še vedno veljajo vsi zaščitni ukrepi povezani s preventivo pred širjenjem koronavirusa. Še vedno vas prosimo, da ob obisku znotraj Doma dosledno in pravilno nosite zaščitno kirurško masko ter si razkužujete roke. Prosimo vas, da se v času obiska znotraj Doma zadržujete samo pri svojem bližnjem in da do ostalih stanovalcev vzdržujete primerno razdaljo. Na obisk prihajajte le, če ste zdravi in niste bili v tveganem stiku z okuženo osebo.
Obiski znotraj doma (v sobah stanovalcev in v skupnih prostorih) so še vedno mogoči za eno zdravo osebo na stanovalca, izven doma (v parku in na terasi doma) pa omejitve glede števila oseb ni. Ostaja obveznost preverjanja zdravstvenega stanja vseh obiskovalcev, ki pridejo na obisk. V dvo- ali večposteljnih sobah je možen samo en obisk istočasno. Če se zgodi, da se na obisku srečata dva svojca, vas prosimo, da obisk izvedete izven sobe ali počakate, da se prvi obisk zaključi.
O morebitnih posebnostih glede obiskov stanovalcev (npr. praznovanje rojstnega dne …) se svojci individualno dogovorite v socialni službi Doma. Kljub zadovoljivi precepljenosti tako stanovalcev kot zaposlenih vas vseeno vabimo, da v stiku z ranljivimi skupinami, kamor spadajo tudi starejši ljudje, vsi ravnamo skrajno previdno in upoštevamo predpisane varnostne ukrepe.
Storitve v kavarnici so v skladu z veljavnim odlokom namenjene stanovalcem, zaposlenim doma in svojcem po pravilu PCT (preboleli, cepljeni ali testirani).
Cepljenje
V obeh enotah tekoče poteka cepljenje stanovalcev, ki so okužbo s COVID-19 že preboleli. Stanovalci in zaposleni, ki se še niso cepili proti koronavirusu, lahko svoje zanimanje za to sporočijo v obe ambulanti doma:
• enota Bokalce: Snežana Miletič, 01 4770 613, vsak delovni dan med 8. in 10. uro ali na elektronski naslov snezana.miletic@dso-vic.si
• enota Kolezija: Nataša Bečiragič, 01 4770 512, vsak delovni dan med 12. in 14. uro ali na elektronski naslov natasa.drevensek@dso-vic.si
Pred izvedbo cepljenja mora zaposleni, stanovalec oziroma njegov zakoniti zastopnik oziroma osebe, ki so sposobne odločanja o sebi in so dopolnile 18 let, v izključujočem vrstnem redu, kot ga določa Zakon o pacientovih pravicah, podati pisno soglasje. Soglasje se v primeru cepljenja proti koronavirusu poda ob prvem cepljenju in velja za oba odmerka cepiva.

Da ostanete zdravi,
vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik