Obvestilo 16. 4. 2021

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev,

za nami je 14-dnevno obdobje, ko smo se v enoti Bokalce ponovno srečali z okužbo tako pri stanovalcih kot zaposlenih. V tem času smo po navodilih epidemiologinje dvakrat tedensko testirali vse stanovalce, ki še niso preboleli COVID-19 oziroma niso bili cepljeni, ter vse stanovalce iz bivalne enote, kjer smo okužbo zaznali. V skladu z Odredbo o izvajanju posebnega presejalnega programa za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 za osebe, ki opravljajo zdravstveno dejavnost, smo dvakrat tedensko testirali tudi vse zaposlene, ki še niso preboleli COVID-19 oziroma še niso bili cepljeni.

Vsi rezultati navedenih testiranj so bili v tem obdobju negativni, zato bomo od 16. 4. 2021 dalje v skladu s priporočili ponovno začeli uporabljati manjšo stopnjo zaščite in prešli na testiranje zaposlenih enkrat tedensko. Oba stanovalca, ki sta bila okužena, bosta ponovno premeščena v svojo sobo.

Iskrena zahvala vsem svojcem, ki ste sprejeli in razumeli, da so v bivalni enoti z okužbo obiski mogoči le izjemoma in z uporabo ustrezne zaščitne opreme.

 

Novi sprejemi

Od 19. 4. 2021 dalje bomo ponovno začeli s sprejemanjem stanovalcev, ki niso cepljeni oziroma niso preboleli COVID-19, saj so se nam zaradi razjasnjene epidemiološke slike sprostile zmogljivosti v sivi coni, kamor navedene stanovalce pred namestitvijo v želeno sobo tudi namestimo. Vseskozi pa izvajamo sprejeme stanovalcev, ki so že preboleli COVID-19 ali so bili cepljeni, saj lahko te ob sprejemu namestimo v želeno sobo.

 

Cepljenje

V obeh enotah tekoče poteka cepljenje stanovalcev, ki so okužbo s COVID-19 preboleli konec prejšnjega leta. Stanovalci in zaposleni, ki se še niso cepili proti koronavirusu, lahko svoje zanimanje za to sporočijo v obe ambulanti doma:

  • enota Bokalce: Snežana Miletič, 01 4770 613, vsak delovni dan med 8. in 10. uro ali na elektronski naslov snezana.miletic@dso-vic.si
  • enota Kolezija: Nataša Bečiragič, 01 4770 512, vsak delovni dan med 12. in 14. uro ali na elektronski naslov natasa.drevensek@dso-vic.si

 

Pred izvedbo cepljenja mora zaposleni, stanovalec oziroma njegov zakoniti zastopnik oziroma osebe, ki so sposobne odločanja o sebi in so dopolnile 18 let, v izključujočem vrstnem redu, kot ga določa Zakon o pacientovih pravicah, podati pisno soglasje. Soglasje se v primeru cepljenja proti koronavirusu poda ob prvem cepljenju in velja za oba odmerka cepiva.

 

Da ostanete zdravi,

vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik

Obvestilo – popolna prometna zapora Ceste na Bokalce

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev ter zaposleni,

obveščamo vas, da ima linija mestnega avtobusa št. 14 zaradi popolne prometne zapore Ceste na Bokalce obvoz. Popolna prometna zapora Ceste na Bokalce bo trajala od 13. 4. 2021 do predvidoma 13. 6. 2021. Linija št. 14 v smeri Bokalce vozi skrajšano do postajališča Brdo, ki je začasno končno postajališče. V smeri Savlje je začetno postajališče Brdo.

Z avtomobilom lahko do doma dostopate po cesti mimo bokalškega gradu ali mimo trgovine Lesnina.

Ponovno vas obveščamo, da s parkiranjem pred glavno zapornico doma blokirate intervencijske poti. Za reševalna in druga intervencijska vozila potrebujemo nemoten dostop do doma, zato je parkiranje pred glavno zapornico doma prepovedano. Za tovrstno parkiranje bo mestno redarstvo izreklo globo.

Da ostanete zdravi,

vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik