Obvestilo 16. 4. 2021

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev,

za nami je 14-dnevno obdobje, ko smo se v enoti Bokalce ponovno srečali z okužbo tako pri stanovalcih kot zaposlenih. V tem času smo po navodilih epidemiologinje dvakrat tedensko testirali vse stanovalce, ki še niso preboleli COVID-19 oziroma niso bili cepljeni, ter vse stanovalce iz bivalne enote, kjer smo okužbo zaznali. V skladu z Odredbo o izvajanju posebnega presejalnega programa za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 za osebe, ki opravljajo zdravstveno dejavnost, smo dvakrat tedensko testirali tudi vse zaposlene, ki še niso preboleli COVID-19 oziroma še niso bili cepljeni.

Vsi rezultati navedenih testiranj so bili v tem obdobju negativni, zato bomo od 16. 4. 2021 dalje v skladu s priporočili ponovno začeli uporabljati manjšo stopnjo zaščite in prešli na testiranje zaposlenih enkrat tedensko. Oba stanovalca, ki sta bila okužena, bosta ponovno premeščena v svojo sobo.

Iskrena zahvala vsem svojcem, ki ste sprejeli in razumeli, da so v bivalni enoti z okužbo obiski mogoči le izjemoma in z uporabo ustrezne zaščitne opreme.

 

Novi sprejemi

Od 19. 4. 2021 dalje bomo ponovno začeli s sprejemanjem stanovalcev, ki niso cepljeni oziroma niso preboleli COVID-19, saj so se nam zaradi razjasnjene epidemiološke slike sprostile zmogljivosti v sivi coni, kamor navedene stanovalce pred namestitvijo v želeno sobo tudi namestimo. Vseskozi pa izvajamo sprejeme stanovalcev, ki so že preboleli COVID-19 ali so bili cepljeni, saj lahko te ob sprejemu namestimo v želeno sobo.

 

Cepljenje

V obeh enotah tekoče poteka cepljenje stanovalcev, ki so okužbo s COVID-19 preboleli konec prejšnjega leta. Stanovalci in zaposleni, ki se še niso cepili proti koronavirusu, lahko svoje zanimanje za to sporočijo v obe ambulanti doma:

  • enota Bokalce: Snežana Miletič, 01 4770 613, vsak delovni dan med 8. in 10. uro ali na elektronski naslov snezana.miletic@dso-vic.si
  • enota Kolezija: Nataša Bečiragič, 01 4770 512, vsak delovni dan med 12. in 14. uro ali na elektronski naslov natasa.drevensek@dso-vic.si

 

Pred izvedbo cepljenja mora zaposleni, stanovalec oziroma njegov zakoniti zastopnik oziroma osebe, ki so sposobne odločanja o sebi in so dopolnile 18 let, v izključujočem vrstnem redu, kot ga določa Zakon o pacientovih pravicah, podati pisno soglasje. Soglasje se v primeru cepljenja proti koronavirusu poda ob prvem cepljenju in velja za oba odmerka cepiva.

 

Da ostanete zdravi,

vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik