Epidemiološke razmere v Domu – obvestilo 22. 2. 2022

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

epidemiološke razmere v zunanjem okolju in v obeh enotah doma se umirjajo. Kljub boljši epidemiološki sliki bomo v domu v skladu z veljavno zakonodajo še vedno vsi deležniki (zaposleni, obiskovalci in stanovalci) do nadaljnjega uporabljali zaščitne obrazne FFP2 maske, vzdrževali razdaljo, skrbeli za razkuževanje rok in površin, prezračevali prostore ter upoštevali pogoj PCT ob vstopu v dom.

 

Za vstop v dom je še vedno potrebno izpolnjevanje enega od pogojev PCT, in sicer:

  • dokazilo, da ste preboleli okužbo SARS-CoV-2 v obdobju, ki ni daljše od 180 dni,
  • dokazilo o cepljenju z dvema odmerkoma cepiva proizvajalcev; Biontech/Pfizer, Moderna, Sputnik, Sinopharm, AstraZeneca, oz. z enim odmerkom cepiva Janssen, v obdobju, ki ni daljše od 270 dni,
  • dokazilo o cepljenju s poživitvenim odmerkom, ki velja do nadaljnjega,
  • dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 48 ur ali testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa.

 

Receptorji bodo v obeh enotah ob vstopu v dom preverjali izpolnjevanje pogojev PCT z aplikacijo oz. preverili priloženo potrdilo o veljavnem testu. Obiskovalci boste ob vsakem obisku tudi podpisali izjavo, da navedene pogoje izpolnjujete ter da v 10 dneh niste bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake respiratorne okužbe oz. je bilo kasneje potrjeno, da je bila COVID 19 pozitivna.

Obiskovalec, ki pogoja PCT ne bo izpolnjeval, ne bo smel vstopiti v dom.

 

Še vedno pa vam priporočamo da se kljub izpolnjevanju pogoja PCT neposredno pred vsakim odhodom na obisk samotestirate ali opravite hitri test.

 

Ponovno pozivamo vse svojce, da na obisk prihajate le, če je to nujno potrebno in če ste res prepričani, da ste zdravi. Odsvetujemo obiske oseb, ki so mlajše od 18 let. Priporočamo vam, da za kontakt s svojim bližnjimi uporabite videoklic.

 

Obiski so še vedno omejeni na eno zdravo osebo na stanovalca istočasno. Vsi obiskovalci morajo upoštevati vse predpisane ukrepe in izpolnjevati pogoj PCT. Obisk zaenkrat časovno ni omejen (razen v primeru ponovne vzpostavitve rdeče ali sive cone), morajo pa obiskovalci VES ČAS TRAJANJA OBISKA OBVEZNO uporabljati FFP2 obrazno masko in si razkuževati roke. Priporočamo vam, da s svojimi bližnjimi, če je le mogoče, čas raje preživite zunaj kot v zaprtih prostorih.

Prostočasne aktivnosti za stanovalce vseskozi potekajo individualno in v manjših skupinah. Vsi pa se že veselimo daljših toplih dni, ko bomo posamezne aktivnosti za večje število stanovalcev lahko izvedli na zunanjih površinah doma.

 

V domu smo ponosni, da smo ob okužbah v zadnjem mesecu vseskozi zagotavljali obiske našim stanovalcem ne glede na to, v kateri coni so bivali. Iskrena hvala vsem svojcem za predloge, napotke in spoštovanje predpisanih ukrepov. Skupaj z vami, spoštovani svojci, smo stanovalcem omogočali prepotrebne socialne stike.

 

Da ostanete zdravi vam želi

Ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik