Obvestilo svojcem naših stanovalcev v enoti Bokalce

31.03.2020

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik imamo na dan 31. 3. 2020, v enoti Bokalce skupno enajst potrjenih okužb na Covid 19 pri stanovalcih in tri potrjene okužbe na Covid 19 pri zaposlenih. Vsi okuženi zaposleni so doma v samoizolaciji in se počutijo dobro. Po prejetju obvestila o novih okužbah smo kontaktirali epidemiološko službo in prosili za morebitna dodatna navodila. Obvestili smo tudi vse svojce novo okuženih stanovalcev.

Zdravstveno stanje vseh stanovalcev v Domu še naprej pozorno spremljamo. Sporočamo vam, da se ostali stanovalci in zaposleni trenutno počutijo dobro.

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik izvajamo vse potrebne ukrepe za preprečitev in širjenje morebitne okužbe. V primeru znakov na Covid 19 stanovalcem po navodilu epidemiološke službe odvzamemo bris, zaposlene pa nemudoma napotimo na odvzem na vstopno točko.

Iz blagovnih rezerv smo 30. 3. 2020 ponovno prejeli nekaj potrebne zaščitne opreme, med katerimi so tudi prepotrebne kirurške maske. Za vso prejeto zaščitno opremo se zahvaljujemo.

Svojce ostro pozivamo, da naj na skrivaj ne vnašajo stvari stanovalcem, ker na ta način ogrožajo svoje bližnje, zaposlene in tudi sebe.

Svojce še vedno individualno obveščamo o vsaki spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev. Prosimo, da nas za informacije o počutju stanovalcev kličete le enkrat dnevno po ustaljenih kanalih. Zaposleni namreč v teh kriznih časih vso energijo, čas, znanje in izkušnje usmerjamo v delo s stanovalci, da bi jim bilo bivanje čim bolj prijetno. Vaše želje s kontakti za video klice lahko sporočite v socialno službo.

Ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik vam vsem želi, da ostanete zdravi.

mag. Melita Zorec, direktorica

Obvestilo svojcem naših stanovalcev v enoti Bokalce

27.03.2020

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik imamo na dan 27. 3. 2020, v enoti Bokalce tri potrjene okužbe na Covid 19 pri stanovalcih in dve potrjeni okužbi na Covid 19 pri zaposlenih. Za nekaj stanovalcev in zaposlenih še čakamo rezultate brisov. Okužena zaposlena sta doma v samoizolaciji in se počutita dobro. Po prejetju obvestila o okužbi smo takoj obvestili epidemiološko službo, ki je podala navodila za nadaljnje ravnanje, ki jih v celoti upoštevamo.

Zdravstveno stanje stanovalcev še naprej pozorno spremljamo. V primeru znakov na Covid 19 bomo stanovalcem po navodilu epidemiološke službe odvzeli bris, zaposlene pa nemudoma napotili na odvzem na vstopno točko. V DSO Ljubljana Vič-Rudnik izvajamo vse potrebne ukrepe za preprečitev in širjenje morebitne okužbe.

Iz blagovnih rezerv, od Civilne zaščite ter posameznikov in pravnih oseb smo prejeli nekaj potrebne zaščitne opreme, še vedno pa čakamo na dobavo prepotrebnih kirurških mask IIR in mask, tipa FFP2 in FFP3. Za vso prejeto zaščitno opremo smo hvaležni in se zanjo zahvaljujemo.

Ostali stanovalci in zaposleni se zaenkrat počutijo dobro. Svojcem sporočamo, da jih vedno individualno obveščamo o vsaki spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev in jih istočasno naprošamo, da nas za informacije o počutju stanovalcev kličejo le enkrat dnevno po ustaljenih kanalih.

Ekipa enote Bokalce vam vsem želi, da ostanete zdravi.

mag. Melita Zorec, direktorica

Obvestilo svojcem naših stanovalcev v enoti Bokalce

25.03.2020

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Bokalce, imamo na dan 25. 3. 2020 potrjeni dve novi okužbi na Covid 19 pri stanovalcih. Stanovalca sta zbolela v domu, dne 24. marca 2020 in bila nemudoma premeščena v izolacijo.  Po prejetju obvestila smo v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce, takoj obvestili epidemiološko službo, ki je tudi obiskala dom, pregledala stanje in podala navodila za nadaljnje ravnanje. Zdravstveno stanje stanovalcev pozorno spremljamo. Za zaposlene, ki so bili v tesnem stiku z obolelima stanovalcema, smo po navodilu epidemiološke službe uvedli samoopazovanje z odvzemom brisa.

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Bokalce, izvajamo vse potrebne ukrepe za preprečitev in širjenje morebitne okužbe.

Ostali stanovalci se zaenkrat počutijo dobro. Trenutno pri nobenem stanovalcu ni novega suma ali potrjenega testa na Covid 19.

mag. Melita Zorec, direktorica

Obvestilo svojcem naših stanovalcev v enoti Bokalce

24.03.2020

Obvestilo svojcem naših stanovalcev v enoti Bokalce

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Bokalce, je bila potrjena okužba na Covid 19 pri enem od naših stanovalcev. Stanovalec je zbolel v domu, dne 23. marca 2020 in bil nemudoma premeščen v izolacijo.  Po prejetju obvestila smo v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce, takoj obvestili epidemiološko službo ter po njenih navodilih za stanovalce nadaljevali s samoizolacijo s prehranjevanjem po sobah. Njihovo zdravstveno stanje pozorno spremljamo. Za zaposlene, ki so bili v tesnem stiku z obolelim stanovalcem, smo po navodilu epidemiološke službe uvedli samoopazovanje z odvzemom brisa.

O pojavu Covid 19 smo obvestili vse naše zaposlene in stanovalce. V DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Bokalce, so bili izvedeni vsi ukrepi za preprečitev in širjenje morebitne okužbe.

Stanovalci se zaenkrat počutijo dobro. Trenutno pri nobenem stanovalcu ni novega suma ali potrjenega testa na Covid 19.

Epidemija, s katero se vsi skupaj soočamo, je za vse nas izziv, pred kakršnega še nismo bili postavljeni. Vendar verjamem, da bomo zmogli in da smo skupaj z vami z vsakim dnem bližje času, ko bo ta skrb za nami. Vsem skupaj nam želim, da ostanemo močni, zdravi in povezani. To zdaj potrebujemo.

mag. Melita Zorec, direktorica

Svojcem sporočamo

20.03.2020

Svojcem sporočamo, da se stanovalci počutijo dobro in ukrep popolne prepovedi obiskov še vedno sprejemajo z razumevanjem. Za vašo pomoč in  podporo pri zaščiti naših stanovalcev smo vam hvaležni vsak dan posebej.

V obeh enotah za povezavo s svojci omogočamo tudi povezavo preko telefona, skypa in/ali videoklica, urejamo pa še nove možnosti. Vse zainteresirane za klic svojcev prosimo, da pokličejo ali pišejo v socialno službo ali v delovno terapijo. V teh dneh bomo v brezplačno uporabo dobili 4 tablične računalnike in predvidoma 3 telefonske aparate, da jih bomo lahko koristili tudi ob posteljah stanovalcev.

O vseh novostih vas bomo sproti obveščali!

V obeh enotah se stanovalci ob spremstvu javnih delavcev, delovnih terapevtov in fizioterapevtk sprehajajo v parku Doma. Na sprehode vozimo tudi tiste stanovalce, ki so nepomični in brez pomoči ne bi mogli na svež zrak.

Zaposleni v DSO Ljubljana Vič -Rudnik svoje delo opravljamo skrbno, požrtvovalno in profesionalno. Prosim vas, da nam pri tem še naprej pomagate in v recepcijo Doma ne prinašate nobenih potrebščin stanovalcev. Za vse nujne stvari bomo poskrbeli v Domu!

Za vašo podporo smo vam v teh dneh še posebej hvaležni!

Ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik