Epidemiološke razmere v enoti Bokalce – obvestilo 29. 10. 2021

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

na dan 29. 10. 2021 imamo v enoti Bokalce potrjeno eno okužbo s covidom-19 pri zaposlenih in dvanajst okužb pri stanovalcih. Ob upoštevanju potrjenega kriznega načrta smo v pritličju stare hiše organizirali rdečo in sivo cono. Nadaljujemo tudi z dodatnim razkuževanjem skupnih prostorov. Po navodilih epidemiologinje in domske zdravnice izvajamo testiranja stanovalcev in zaposlenih. Še naprej bomo skrbno spremljali zdravstveno stanje vseh stanovalcev in zaposlenih ter ob pojavu znakov, ki kažejo na covid-19, tudi ustrezno ravnali.

Svojce vljudno prosimo, da do vključno 5. 11. 2021 prihajajo na obisk v sivo in rdečo cono le v izjemnih primerih. Za vse obiskovalce še vedno velja izpolnjevanje pogoja PCT. Obiski sive in rdeče cone bodo po predhodni najavi potekali med 8.30 in 16.00 uro. V domu bomo poskrbeli za ustrezno zaščito med obiskom, zato svojce prosimo za predhodno najavo obiska socialni službi doma na telefonsko številko 01 4770 912 (Matej Peteh) med 8.00 in 14.00 uro ali na elektronski naslov matej.peteh@dso-vic.si ali na 01 4770 633 (Mojca Mikolič), mojca.mikolic@dso-vic.si, 01 4770 604 (Branka Drobnič), branka.drobnic@dso-vic.si. Izhodi stanovalcev iz prostorov sive in rdeče cone žal ne bodo mogoči.

V preostalem delu doma obiski zaenkrat potekajo brez najave, vendar z uporabo mask FFP2 ter obveznim razkuževanjem rok. Priporočamo, da s svojimi bližnjimi, če je le mogoče, čas raje preživite zunaj kot v zaprtih prostorih. Začasno ne obratuje kavarnica v domu, stanovalcem zopet omogočamo nakup sadja, cigaret in drugih priboljškov. S stanovalci bomo začasno izvajali le individualne storitve, prav tako se ne bomo zadrževali v skupinah.

Za vse informacije glede zdravstvenega stanja stanovalcev lahko svojci pokličete posamezno vodjo tima – diplomirano medicinsko sestro med 12.00 in 13.00 uro, in sicer za:

  • pritličje, vključno s sivo in rdečo cono Katarino Bohanec, tel. št. 01 4770 669 ali pošljete elektronsko sporočilo na katarina.bohanec@dso-vic.si,
  • 1. in 2. nadstropje Bredo Saje Zupanc, tel. št. 01 4770 721 ali pošljete elektronsko sporočilo na breda.saje-zupanc@dso-vic.si,
  • 3. nadstropje Vesno Kukec na tel. št. 01 4770 709 ali pošljete elektronsko sporočilo na vesna.kukec@dso-vic.si,
  • novo hišo Ivanko Benko na tel. št. 01 4770 666 ali pošlje elektronsko sporočilo na ivanka.benko@dso-vic.si.

Na elektronsko sporočilo vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času. Za videoklic s svojimi bližnjimi v sivi in rdeči coni se lahko naročite na telefonski številki 01 4770 912 (Matej Peteh) ali elektronskem naslovu matej.peteh@dso-vic.si.

 

V domu bomo naredili vse, kar je v naši moči, da zamejimo morebitno širjenje virusa ter omogočimo stanovalcem čim manj stresno preživljanje obdobja v sivi in rdeči coni.

Ponovno vas prosimo za sodelovanje in vas pozivamo, da v Dom prihajate samo, če ste popolnoma zdravi in niste bili v stiku z okuženimi osebami.

 

 

Da ostanete zdravi, vam želi
ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik

Epidemiološke razmere v enoti Bokalce – obvestilo 19. 10. 2021

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

 

na dan 19. 10. 2021 imamo v enoti Bokalce potrjene štiri okužbe s covidom-19 pri zaposlenih in eno pri stanovalcih.

 

Po navodilu območne epidemiologinje smo v tretjem nadstropju stare hiše za 14 dni (do vključno 28. 10. 2021) vzpostavili sivo cono, necepljeni stanovalci iz drugih nadstropij stare hiše so praviloma nameščeni v sivo cono v pritličju. Nemudoma smo začeli izvajati dodatno razkuževanje skupnih prostorov. Po navodilu epidemiologinje bomo prav tako izvedli testiranje vseh stanovalcev, ki niso preboleli covida-19 oziroma niso bili cepljeni. Vse zaposlene, ki ne izpolnjujejo pogoja PC (preboleli ali cepljeni), testiramo dvakrat tedensko. Še naprej bomo skrbno spremljali zdravstveno stanje vseh stanovalcev in zaposlenih ter ob pojavu znakov, ki kažejo na covid-19, tudi ustrezno ravnali.

 

Svojce vljudno prosimo, da do vključno 28. 10. 2021 prihajajo na obisk v sivo cono le v izjemnih primerih. Za vse obiskovalce še vedno velja izpolnjevanje pogoja PCT. Obiski bodo potekali od ponedeljka do petka med 8.30 in 16.00 uro. V domu bomo poskrbeli za ustrezno zaščito med obiskom, zato svojce prosimo za predhodno najavo obiska socialni službi doma na telefonsko številko 01 4770 912 (Matej Peteh) med 8.00 in 14.00 uro ali na elektronski naslov matej.peteh@dso-vic.si ali na 01 4770 633 (Mojca Mikolič), mojca.mikolic@dso-vic.si, 01 4770 604 (Branka Drobnič), branka.drobnic@dso-vic.si.

 

V domu, kjer ni sive cone, obiski zaenkrat potekajo brez najave, vendar z uporabo mask FFP2 ter obveznim razkuževanjem rok. Priporočamo, da s svojimi bližnjimi, če je le mogoče, čas raje preživite zunaj kot v zaprtih prostorih. Začasno ne bo obratovala kavarnica v domu, stanovalcem bomo zopet omogočili nakup sadja, cigaret in drugih priboljškov, s stanovalci bomo začasno izvajali le individualne storitve, prav tako se ne bomo zadrževali v skupinah.

 

Izhodi stanovalcev iz prostorov sive cone v naslednjih 14 dneh žal ne bodo mogoči. Stanovalcem bomo omogočili gibanje znotraj bivalnih enot v sivi coni, prav tako bodo lahko uporabljali teraso v bivalni enoti 3A.

 

Za vse informacije glede zdravstvenega stanja stanovalcev lahko svojci pokličete posamezno vodjo tima – diplomirano medicinsko sestro med 12.00 in 13.00 uro, in sicer za:

Na elektronsko sporočilo vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

 

Za videoklic s svojimi bližnjimi v sivi coni se lahko naročite na telefonski številki 01 4770 912 (Matej Peteh) ali elektronskem naslovu matej.peteh@dso-vic.si.

 

V domu bomo naredili vse, kar je v naši moči, da zamejimo morebitno širjenje virusa ter omogočimo stanovalcem čim manj stresno preživljanje obdobja v sivi coni.

 

Da ostanete zdravi, vam želi
ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik