Jubilanti zaposleni

Tudi v letošnjem letu v našem domu ne bomo imeli tradicionalnega srečanja jubilantov in vseh ostalih sodelavcev doma. Direktorica je v zadnjem tednu novembra na zborih delavcev osebno čestitala jubilantom in jim izročila drobno pozornost. Ker verjamemo v oseben stik, tudi v času Covid-19 iščemo poti, kako na varen način osebno čestitati jubilantom. Dragoceno je spoznanje, da je od 28 jubilantov kar 7 takšnih, ki imajo 40 let skupne delovne dobe, od tega je ena zaposlena, ki celotno 40-letno dobo dela v Domu.

Spoštovane jubilantke in spoštovani jubilanti, iskrena zahvala za vaše požrtvovalno delo, ki je predvsem v zadnjih dveh letih na meji vaših zmogljivosti. Hvala, ker ne obupate in še vedno v svojem delu najdete zadovoljstvo in na ta način dostojno poskrbite za naše stanovalce. Hvala, ker ste. Ob okroglem jubileju vam izrekam pohvale, vam želim še mnogo zdravja in moči za nadaljevanje tako osebne kot poklicne poti.

Epidemiološke razmere v enoti Bokalce – obvestilo 16. 11. 2021

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

veseli smo, da se epidemične razmere v enoti Bokalce umirjajo. Na dan 16. 11. 2021 imamo v enoti Bokalce potrjeno okužbo s covidom-19 pri 4 zaposlenih in 2 okužbi pri stanovalcih, nobeden od naših stanovalcev zaradi Covid 19 ni v bolnišnici. Okužena stanovalca sta nameščena v rdeči coni. V domu vseskozi izvajamo vse potrebne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe. Po navodilih epidemiologinje in domske zdravnice izvajamo redna testiranja stanovalcev in zaposlenih. Vseskozi skrbno spremljamo zdravstveno stanje vseh stanovalcev in zaposlenih ter ob pojavu znakov, ki kažejo na covid-19, tudi ustrezno ravnamo.

Obiski potekajo ob upoštevanju vseh predpisanih ukrepov in izpolnjevanju pogoja PCT. Na obisk lahko prideta istočasno 2 zdravi osebi naenkrat, obisk ni omejen, morajo pa obiskovalci VES ČAS TRAJANJA OBISKA OBVEZNO uporabljati FFP2 obrazno masko in si razkuževati roke. Priporočamo vam, da s svojimi bližnjimi, če je le mogoče, čas raje preživite zunaj kot v zaprtih prostorih. Upoštevanje navedenih ukrepov nam omogoča, da ste lahko svojci v neposrednem stiku s svojimi bližnjimi in da je dom odprt za obiske. To naj nam bo vsem cilj, h kateremu stremimo. Prepričani smo, da si nobeden od nas ne želi popolnega zaprtja doma, saj bodo na ta način najbolj prikrajšani predvsem stanovalci.

V izjemnih primerih in ob vnaprejšnji najavi so mogoči tudi obiski v sivi in rdeči coni. Le- ti potekajo vsak dan med 8.30 in 16.00 uro. V domu bomo poskrbeli za ustrezno zaščito med obiskom, zato svojce prosimo za predhodno najavo obiska socialni službi doma na telefonsko številko 01 4770 604 (Branka Drobnič), branka.drobnic@dso-vic.si, 01 4770 912 (Matej Peteh), matej.peteh@dso-vic.si. Izhodi stanovalcev iz prostorov sive in rdeče cone žal niso mogoči.
Začasno ne obratuje kavarnica v domu, stanovalcem zopet omogočamo nakup sadja, cigaret in drugih priboljškov. S stanovalci bomo začasno izvajali le individualne storitve, prav tako se ne bomo zadrževali v skupinah.
Za vse informacije glede zdravstvenega stanja stanovalcev lahko svojci pokličete posamezno vodjo tima – diplomirano medicinsko sestro med 12.00 in 13.00 uro, in sicer za:
• pritličje, vključno s sivo in rdečo cono Katarino Bohanec, tel. št. 01 4770 669 ali pošljete elektronsko sporočilo na katarina.bohanec@dso-vic.si,
• 1. nadstropje Bredo Saje Zupanc, tel. št. 01 4770 721 ali pošljete elektronsko sporočilo na breda.saje-zupanc@dso-vic.si,
• 2. nadstropje Lauro Lazić, tel. št. 01 4770 665 ali pošljete elektronsko sporočilo na laura.lazic@dso-vic.si,
• 3. nadstropje Vesno Kukec na tel. št. 01 4770 709 ali pošljete elektronsko sporočilo na vesna.kukec@dso-vic.si,
• novo hišo Ivanko Benko na tel. št. 01 4770 666 ali pošlje elektronsko sporočilo na ivanka.benko@dso-vic.si.
Na elektronsko sporočilo vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času. Za videoklic s svojimi bližnjimi v sivi in rdeči coni se lahko naročite na telefonski številki 01 4770 912 (Matej Peteh) ali elektronskem naslovu matej.peteh@dso-vic.si.

Ponovno vas prosimo za sodelovanje in vas pozivamo, da v Dom prihajate samo, če ste popolnoma zdravi in niste bili v stiku z okuženimi osebami.

Da ostanete zdravi, vam želi
ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik