22. 10. 2020 Obvestilo o dogajanju v DSO Ljubljana Vič – Rudnik

22. 10. 2020 Obvestilo o dogajanju v DSO Ljubljana Vič – Rudnik

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

v državi in tudi Mestni občini Ljubljana še vedno beležimo velik porast okužb s koronavirusom. Obe enoti DSO Ljubljana Vič – Rudnik zato še nadalje ostajata zaprti za obiske, izjemoma so dovoljeni le obiski umirajočih stanovalcev na način ena zdrava oseba naenkrat, obisk traja do 15 minut. Dnevnega varstva zaenkrat ne izvajamo.

Na današnji dan imamo v enoti Kolezija okuženega enega stanovalca, ki je trenutno v bolnišnici, en stanovalec se vrača nazaj v dom, saj je njegovo zdravljenje zaključeno, prav tako je bil njegov bris na Covid-19 negativen, in dva zaposlena, en zaposleni pa je že ozdravel in se bo v naslednjih dneh vrnil na delo. V enoti Kolezija bomo v skladu z navodili epidemiološke stroke do vključno 26. 10. 2020 vso potrebno oskrbo in zdravstveno nego stanovalcem nudili v njihovih sobah.

V enoti Bokalce smo bili 20. 10. 2020 obveščeni o okužbi enega zaposlenega, ki je bil zadnjič na delu in v stiku s stanovalci v nedeljo, 11. 10. 2020.

V obeh enotah smo se zaposleni organizirali na način, da je zaradi nemotenega zagotavljanja delovnega procesa del zaposlenih v kuhinji in pralnici na čakanju na delo doma, zaposlenim v upravi pa omogočamo delo od doma. V primeru vdora okužbe imamo narejen krizni načrt, kako bomo varno poskrbeli za svoje stanovalce. V ta namen smo se z zunanjim ponudnikom obrokov dogovorili za dostavo hrane za primer, če bi morali zaposleni v kuhinji zaradi okužbe s koronavirusom v samoizolacijo.

Vseskozi spremljamo zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih, dnevno merimo telesno temperaturo stanovalcem in zaposlenim, večino komunikacije z zunanjimi izvajalci izvajamo prek video povezav, pri izvajanju delovnega procesa nosimo ustrezno zaščitno opremo. K nošenju zaščitnih obraznih mask in izvajanju ostalih preventivnih ukrepov spodbujamo tudi stanovalce. Prav tako stanovalce v obeh enotah spodbujamo k individualnim sprehodom v parku in na vrtu (enota Kolezija). Tistim, ki pri tem potrebujejo pomoč, jim jo nudijo zaposleni in javni delavci. Priboljške stanovalcem zagotavljamo prek obeh kavarnic, za dostavljene pakete stanovalcem zaposleni poskrbijo, da jih ti pravočasno tudi prejmejo.

Svojce vabimo, da stanovalcem napišejo kakšno pismo ali jim pošljejo elektronska sporočila na elektronske naslove v socialni službi, kjer prav tako lahko naročijo videoklic. Zaposleni bomo poskrbeli, da bodo posredovana sporočila prebrana stanovalcem.

Medsebojni stik, četudi virtualen, v naša življenja vnaša osebno noto in nam daje občutek, da smo videni, slišani in razumljeni. Veselimo se trenutka, ko stiki ne bodo več potekali le virtualno, a do takrat je pred nami še zahtevno obdobje. Verjamemo, da nam bo z vašo pomočjo in razumevanjem uspelo.

Da ostanete zdravi,
vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik

Obvestilo o razmerah v Enoti Kolezija

19. 10. 2020 Obvestilo o razmerah v enoti Kolezija

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

v petek, 16. 10. 2020, smo v skladu z navodili epidemiološke službe izvedli ponovno testiranje pri 38 stanovalcih in 13 zaposlenih v bivalni enoti AII. Od vseh prejetih rezultatov tega testiranja je bil pozitiven en stanovalec. 19. 10. 2020 so nas obvestili, da je s koronavirusom okužen tudi stanovalec, ki je trenutno v bolnišnici, kamor je bil napoten 10. 10. 2020 in je bil v domu ob prvem testiranju 9. 10. 2020 negativen. Prav tako je bil tretji zaposleni, ki je pozitiven, nazadnje na delu 6. 10. 2020. Trenutno imamo tako s koronavirusom okužene 3 stanovalce in 3 zaposlene. Vsi okuženi stanovalci so trenutno v splošni bolnišnici, okuženi zaposleni pa izločeni iz delovnega procesa in se dobro počutijo.

Vsi nadaljnji ukrepi, opisani v prejšnjih sporočilih, ostajajo. Stanovalcem bomo do vključno 26. 10. 2020 po navodilu epidemiološke službe vso potrebno oskrbo in zdravstveno nego nudili v njihovih sobah. Stanovalci se glede na dane razmere počutijo dobro. Ne glede na to jih bomo spodbujali k individualnim sprehodom na domskem vrtu ter poskrbeli, da bodo prejeli priboljške, ki jih sicer lahko kupijo v domski kavarnici. Pomoč stanovalcem pri sprehodih bodo nudili zaposleni v delovni terapiji in javni delavci. Zaposleni bomo še naprej pozorno spremljali zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih. V primeru preselitve stanovalcev v sivo cono in odvzemu brisa ter rezultatih brisa bomo vse svojce obvestili individualno ob preselitvi in takoj po prejemu izvidov odvzetih brisov. V primeru neposrednega stika zaposlenih z na COVID-19 pozitivno osebo, zaposlene samoizoliramo in naredimo vse potrebno, da do širjenja okužbe ne bi prišlo.

Obiski zaradi trenutnega stanja žal še niso mogoči. Če želite stik s svojim bližnjim prek videoklica, vam predlagamo, da se nanj najavite v socialni službi na kontaktih:
• lidija.glivar@dso-vic.si, 01 4770 518
• blaz.bernik@dso-vic.si, 01 4770 516
Na video klic se lahko naročite ob delovnih dneh med 9. in 14. uro.

Svojce stanovalcev obveščamo, da lahko zimsko garderobo za stanovalce dostavijo v papirnati embalaži z imenom in priimkom stanovalca na recepcijo doma. Zaposleni v domu bomo poskrbeli, da bodo oblačila oprana, po potrebi oštevilčena in dostavljena stanovalcem. Ob vstopu na območje doma morate nositi zaščitno obrazno masko ter upoštevati vse ostale ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe s koronavirusom (razkuževanje rok, biti morate zdravi, vsaj 14 dni niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni, niste bili na tveganem območju).

Za vsa vaša vprašanja smo dosegljivi na tel. št. 01 4770 518 (Lidija Glivar), 01 4770 516 (Blaž Bernik), 01 4770 515 (Vili Dolenc) in 01 4770 601 (mag. Melita Zorec).

Da ostanete zdravi,
vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik

Prepoved obiskov v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce

15.10. 2020 Prepoved obiskov v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

zaradi izjemno slabe epidemiološke slike je bila Osrednjeslovenska regija razglašena za rdeče območje, velik porast okužb pa beležimo tudi v Mestni občini Ljubljana. Kljub temu, da v enoti Bokalce trenutno ne beležimo nobene okužbe s Covid-19, smo po posvetu z epidemiološko službo in domsko zdravnico v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce, sprejeli odločitev, da dom začasno (od 16. 10. 2020 do predvidoma 2. 11. 2020) preventivno ZAPREMO za obiske in izhode stanovalcev izven območja doma. Izjemoma bodo dovoljeni le obiski umirajočih stanovalcev na način ena zdrava oseba naenkrat, do 15 minut. Istočasno v navedenem času ne bomo izvajali storitve dnevnega varstva.

V domu bomo stanovalce spodbujali, da se ob lepem vremenu čim več gibljejo na svežem zraku na območju doma (terasa in senzorni park). Tistim, ki pri tem potrebujejo pomoč, bodo pomagali javni delavci ter zaposleni v delovni in fizioterapiji. V bivalnih enotah bomo izvajali posamezne aktivnosti ob upoštevanju priporočenih ukrepov, stanovalci pa si bodo priboljške še naprej lahko privoščili v domski kavarnici in na avtomatih z napitki.

Ker se zavedamo, da si stanovalci stike s svojci zelo želijo, vas vabimo, da naročite video klic pri:

–          Mojci Mikolič, mojca.mikolic@dso-vic.si, 01 4770 633 in

–          Vesni Milak, vesna.milak@dso-vic.si, 01 4770 602

Na video klic se lahko naročite ob delovnih dneh med 8. in 14. uro.

Zagotavljamo vam, da bomo prve kontaktne osebe stanovalcev o vseh posebnostih zdravstvenega stanja obveščali individualno po ustaljenih komunikacijskih kanalih.

Zaenkrat je še dovoljen vnos paketov v dom, prosimo pa, da, če je to le mogoče, prinesete stvari v originalni embalaži. Na paket zapišite ime in priimek stanovalca in bivalno enoto s številko sobe, v kateri stanovalec prebiva. V domu bomo poskrbeli, da bomo prinešene stvari dostavili stanovalcem. Ob vstopu na območje doma morate nositi zaščitno obrazno masko ter upoštevati vse ostale ukrepe za preprečevaje prenosa okužbe s koronavirusom (razkuževanje rok, biti morate zdravi, vsaj 14 dni niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni, niste bili na rizičnem območju).

Vljudno naprošamo vse svojce in prijatelje naših stanovalcev, da v dom ne vnašate stvari na skrivaj ter da v času prepovedi obiskov ne prihajate v tesen in neposreden fizičen stik z našimi stanovalci.

V letošnjem letu nam COVID-19 zelo kroji življenje, naše odnose in delovne procese. Trdno verjamemo, da ga bomo s skupnimi močmi, medsebojno podporo in solidarnostjo premagali.

Iskrena hvala vsem, ki nas spremljate, za spodbudne besede in iskrena hvala svojcem za razumevanje. Skupaj smo močni.

Gremo naprej, dan po dan.

Da ostanete zdravi vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik

Obvestilo o razmerah v enoti Kolezija

14. 10. 2020 Obvestilo o razmerah v enoti Kolezija

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

13. 10. 2020 smo prejeli spodbudne novice, da so rezultati testiranja stanovalcev bivalne enote AI in določenih stanovalcev v bivalnih enotah C in D ter zaposlenih, ki so bili v DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Kolezija, prvič testirani pred enim tednom, negativni. Okužba s Covid-19 tako dodatno ni bila potrjena pri nobenem stanovalcu in nobenem zaposlenem. Na današnji dan imamo tako še vedno okužene s Covid-19 1 stanovalca in 2 zaposlena. Stanovalka je premeščena v splošno bolnišnico, zaposlena okrevata doma in se zaenkrat dobro počutita. V skladu z navodili epidemiološke službe bomo v petek, 16. 10. 2020 izvedli ponovno testiranje pri vseh stanovalcih in zaposlenih v bivalni enoti AII.

Vsi nadaljnji ukrepi, opisani v prejšnjih sporočilih, ostajajo. Zaposleni pozorno spremljamo zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih. V primeru preselitve stanovalcev v sivo cono in odvzemu brisa ter rezultatih brisa bomo vse svojce obvestili individualno ob preselitvi in takoj po prejemu izvidov odvzetih brisov. V primeru neposrednega stika zaposlenih s Covid pozitivno osebo, zaposlene samoizoliramo in naredimo vse potrebno, da do širjenja okužbe ne bi prišlo.

Stanovalci se glede na dane razmere počutijo dobro. Ker se zavedamo, da samoizolacija ne vpliva dobro na njihovo počutje, jih spodbujamo k individualnim sprehodom na domskem vrtu. Pomoč stanovalcem pri sprehodih nudijo zaposleni v delovni terapiji in javni delavci.

Če želite stik s svojim bližnjim preko videoklica, vam predlagamo, da se nanj najavite v socialni službi pri Lidiji Glivar in Blažu Berniku.
a vsa vaša vprašanja smo dosegljivi na tel. št. 01 4770 518 (Lidija Glivar), 01 4770 516 (Blaž Bernik), 01 4770 515 (Vili Dolenc) in 01 4770 601 (mag. Melita Zorec).

Da ostanete zdravi,
Vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik

Obvestilo o razmerah v enoti Kolezija

12.10. 2020 Obvestilo o razmerah v enoti Kolezija

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

Rezultati testiranja stanovalcev bivalne enote AII in zaposlenih v DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Kolezija, ki smo jih prejeli 12. 10. 2020, so spodbudni, saj okužba s Covid-19 dodatno ni bila potrjena pri nobenem stanovalcu in nobenem zaposlenem, prav tako so rezultati testov vseh treh zaposlenih, ki so bili v tesnem stiku z zadnjo okuženo zaposleno s Covid 19, negativni. Na današnji dan imamo tako okužene s Covid-19 1 stanovalca in 2 zaposlena. V skladu z navodili epidemiološke službo bomo na današnji dan izvedli ponovno testiranje pri vseh stanovalcih v bivalni enoti AI ter določenih stanovalcih v bivalnih enotah C in D in ponovili testiranje pri zaposlenih, pri katerih je bil odvzet bris pred enim tednom.

Čez vikend smo v enoti Kolezija pričeli s pripravami na morebiten porast okužb, zato smo pričeli vzpostavljati prostore za rdečo cono, prav tako so potek dela in prostore pregledali zunanji strokovnjaki iz UKC in predstavniki koordinatorjev ljubljanske regije. Ugotovili so, da smo glede na dane možnosti prostore pripravili najbolj optimalno, kolikor je to v teh razmerah sploh mogoče. Strokovnjak ZZV je prav tako razkužil obe sobi, v kateri sta se nahajala Covid pozitivna stanovalca.

Stanovalci se bodo do konca razjasnitve epidemiološke slike oz. v skladu z navodili epidemiološke službe še nadalje prehranjevali po sobah, prav tako ne bodo potekale nobene aktivnosti, kjer bi lahko stanovalci prihajali v medsebojen stik. Njihovo zdravstveno stanje in zdravstveno stanje zaposlenih pozorno spremljamo. V primeru preselitve stanovalcev v sivo cono in odvzemu brisa ter rezultatih brisa bomo vse svojce obvestili individualno ob preselitvi in takoj po prejemu izvidov odvzetih brisov.

Stanovalcem bomo tako tako do razjasnitve epidemiološke slike vso potrebno oskrbo in zdravstveno nego zagotavljali v sobah. Prav tako bo dom zaprt za obiske, izhode stanovalcev in nove sprejeme, prinašanje priboljškov stanovalcem v tem času ni mogoče. V domu bomo v skladu z danimi možnostmi stanovalcem zagotovili sadje in druge priboljške, ki jih sicer lahko kupijo v domski kavarnici.

Če želite stik s svojim bližnjim preko videoklica, vam predlagamo, da se nanj najavite v socialni službi pri Lidiji Glivar in Blažu Berniku.

Pred nami, tako stanovalci kot svojci in zaposlenimi, je težko in zahtevno obdobje. Žarek upanja, da iz nastale situacije izidemo s čim blažjimi posledicami, pa predstavljajo zaposleni, ki so v teh težkih trenutkih pokazali izjemno pripadnost domu in našim stanovalcem ter kolegialnost svojim sodelavcem. Prostovoljno prevzemajo tudi obveznosti, ki jih delodajalec od njih sploh ne zahteva. Kljub kadrovskemu izpadu zaradi okužb in odrejenih karanten ter odsotnosti iz drugih zdravstvenih razlogov v tem trenutku še zmoremo organizirati delovni proces na način, da je stanovalcem zagotovljena varna zdravstvena nega in dostojna oskrba. Iskrena zahvala tudi svojcem in drugim dragim osebam naših stanovalcev, ki nam v teh težkih časih nudijo podporo in razumevaje v nastali situacij, saj bi imeli brez tega bistveno slabše možnosti za uspeh v naših prizadevanjih. Ohraniti moramo namreč zaupanje v to, da bomo virus na koncu premagali, saj je medčloveška solidarnost močnejša od njega.

Za vsa vaša vprašanja smo dosegljivi na tel. št. 01 4770 518 (Lidija Glivar), 01 4770 516 (Blaž Bernik), 01 4770 515 (Vili Dolenc) in 01 4770 601 (mag. Melita Zorec).

Obvestilo: Razmere v enoti Kolezija

9. 10. 2020 Obvestilo: Razmere v enoti Kolezija

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Kolezija, je bila 9. 10. 2020 potrjena okužba na Covid 19 pri enem od naših zaposlenih. Zaposleni je zbolel doma, v četrtek 8. 10. 2020, zadnjič pa je bil na delu v sredo, 7. 10. 2020. Od takrat do danes, 9. 10. 2020, ni bil v stiku niti s stanovalci niti z ostalimi zaposlenimi. Po prejetju obvestila smo v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Kolezija, takoj obvestili epidemiološko službo ter po njenih navodilih izločili iz delovnega procesa vse zaposlene, ki so bili v zadnjih dveh dneh v tesnem stiku z zaposlenim. Stanovalci se že od ponedeljka 5. 10. 2020 prehranjujejo po sobah, prav tako ne potekajo nobene aktivnosti, kjer bi lahko stanovalci prihajali v medsebojen stik. Njihovo zdravstveno stanje in zdravstveno stanje zaposlenih pozorno spremljamo.
Po potrjeni okužbi pri zaposlenem v enoti Kolezija bomo v skladu z navodili epidemiološke službe v ponedeljek, 12. 10. 2020 izvedli teste na Covid-19 pri stanovalcih, s katerimi je bil zaposleni v tesnem stiku. Do takrat ostajajo vsi ukrepi, ki smo jih navedli v obvestilu z dne 5. 10. 2020.
Stanovalcem bomo tako tako do razjasnitve epidemiološke slike vso potrebno oskrbo in zdravstveno nego zagotavljali v sobah. Prav tako bo dom zaprt za obiske, izhode stanovalcev in nove sprejeme, prinašanje priboljškov stanovalcem v tem času ni mogoče. V domu bomo v skladu z danimi možnostmi stanovalcem zagotovili sadje in druge priboljške, ki jih sicer lahko kupijo v domski kavarnici.

Če želite stik s svojim bližnjim preko videoklica, vam predlagamo, da se nanj najavite v socialni službi pri Lidiji Glivar in Blažu Berniku.

Za vsa vaša vprašanja smo dosegljivi na tel. št. 01 4770 518 (Lidija Glivar), 01 4770 516 (Blaž Bernik), 01 4770 515 (Vili Dolenc) in 01 4770 601 (mag. Melita Zorec).

Obvestilo: Razmere v enoti Kolezija

7. 10. 2020 Obvestilo: Razmere v enoti Kolezija

Po potrjeni okužbi pri enem stanovalcu v enoti Kolezija smo opravili test na Covid-19 pri 32 stanovalcih in 30 zaposlenih. Z veseljem vam sporočamo, da so vsi testi negativni, torej pri nikomur ni potrjena okužba s Covid-19. V skladu z navodili epidemiološke službe bomo ponovne teste izvedli v ponedeljek, 12. 10. 2020. Do takrat ostajajo vsi ukrepi, ki smo jih navedli v obvestilu z dne 5. 10. 2020.

Stanovalcem bomo tako do razjasnitve epidemiološke slike  vso potrebno oskrbo in zdravstveno nego zagotavljali v sobah. Prav tako bo dom zaprt za obiske, izhode stanovalcev in nove sprejeme, prinašanje priboljškov stanovalcem v tem času ni mogoče. V domu bomo v skladu z danimi možnostmi stanovalcem zagotovili sadje in druge priboljške, ki jih sicer lahko kupijo v domski kavarnici.

Če želite stik s svojim bližnjim preko videoklica, vam predlagamo, da se nanj najavite v socialni službi pri Lidiji Glivar in Blažu Berniku.

Zavedamo se, da novice o nadaljnji začasni prepovedi obiskov in izhodov stanovalcev niste želeli in da ste upali drugače, vendar vas vljudno prosimo za razumevanje.

Za vsa vaša vprašanja smo dosegljivi na tel. št. 01 4770 518 (Lidija Glivar), 01 4770 516 (Blaž Bernik), 01 4770 515 (Vili Dolenc) in 01 4770 601 (mag. Melita Zorec).

Obvestilo o preklicu uvedbe obiskov v enoti Kolezija

5.10. 2020 Obvestilo o preklicu uvedbe obiskov v enoti Kolezija

V nedeljo, 4. 10. 2020, smo prejeli obvestilo, da je bila pri enem od stanovalcev v enoti Kolezija potrjena okužba s koronavirusom. Stanovalec se je v četrtek, 1. 10. 2020, vrnil v dom iz oddelka za žilne bolezni UKC Ljubljana, kjer so po poročanju medijev ugotovili več okužb bolnikov. Ker je v soboto ponoči dobil povišano telesno temperaturo, smo ga preselili sivo cono in opravili odvzem brisa. Od vrnitve v dom ni imel tesnih stikov z ostalimi stanovalci, zaposleni pa so pri izvajanju zdravstvene nege in oskrbe uporabljali predpisano zaščitno opremo.

Po prejetju obvestila o pozitivnem rezultatu testa smo nemudoma obvestili epidemiološko službo in po njenih navodilih za vse stanovalce enote Kolezija uvedli samoizolacijo s prehranjevanjem po sobah ter ukinili vse aktivnosti, kjer bi lahko prihajali v medsebojni stik. Njihovo zdravstveno stanje pozorno spremljamo. V bivalni enoti, kjer je bival okuženi stanovalec, bomo po navodilih epidemiološke službe z odvzemom brisov ugotavljali epidemiološko sliko tako pri stanovalcih kot zaposlenih. Izvajamo vse ukrepe za preprečitev širjenja okužbe, na voljo pa imamo tudi ustrezno zalogo zaščitne opreme.

O pojavu koronavirusa v enoti Kolezija smo obvestili vse zaposlene in stanovalce ter njihove svojce. Vsi zaposleni in stanovalci se počutijo dobro. Trenutno pri nobenem drugem stanovalcu in zaposlenem ni suma ali potrjenega testa na okužbo s koronavirusom.

Vse svojce bomo o kakršnemkoli poslabšanju zdravstvenega stanja sorodnika nemudoma individualno obvestili po ustaljenih poteh. Za več informacij o počutju in zdravstvenem stanju sorodnika naj nas kontaktirajo enkrat dnevno po ustaljenih poteh. Svojce tudi obveščamo, da lahko videoklic naročijo v socialni službi doma:

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje do preklica ne smemo sprejemati nobenih paketov za svoje stanovalce, prav tako so do preklica odpovedane storitve pedikerke in frizerke.

Zaradi slabe epidemiološke slike v Mestni občini Ljubljana in pojava okužbe s koronavirusom preklicujemo obvestilo o uvedbi obiskov v enoti Kolezija, ki smo ga na spletni strani objavili 1. 10. 2020. Prav tako še vedno niso mogoči izhodi stanovalcev izven doma in sprejemi novih stanovalcev. Ukrep uvajamo do razjasnitve epidemiološke slike v domu.

Zavedamo se, da prepoved obiskov predstavlja precejšen stres za stanovalce in svojce, vendar vas prosimo za razumevanje. V največji možni meri se bomo potrudili, da bo bivanje stanovalcev kljub danim omejitvam čim bolj prijetno in čim manj stresno.

Da ostanete zdravi vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik

OBVESTILO GLEDE OBISKOV V ENOTI KOLEZIJA

1.10. 2020                         

OBVESTILO GLEDE OBISKOV V ENOTI KOLEZIJA

Po razjasnitvi epidemiološke slike vam z veseljem sporočamo, da pri stanovalcih nimamo evidentirane okužbe s Covid-19, zato bodo obiski v enoti Kolezija mogoči od ponedeljka, 5. 10. 2020 dalje. Prav tako bodo od 5. 10. 2020 spet mogoči nujni izhodi stanovalcev izven doma, pričeli bomo z  izvajanjem novih sprejemov stanovalcev, prav tako bo zopet dovoljeno prinašanje priboljškov stanovalcem. Stanovalci od 30. 9. 2020 niso več v samoizolaciji, postopoma bomo pričeli tudi s posameznimi aktivnostmi v manjših skupinah.

Ker smo stopili v jesenski čas, ko praviloma vreme ni najugodnejše za obiske zunaj, vam sporočamo, da bomo v enoti Kolezija tako omogočili vsaj 4 mesta za obiske v notranjosti doma, kjer se boste lahko srečevali s svojimi svojci. Če bo vreme to dopuščalo, so obiski seveda še vedno mogoči in priporočljivi v domskem parku oziroma na klopeh pred recepcijo.

Vsak stanovalec ima lahko do dva obiska na teden, pri tem, da na obisk lahko pride le ena zdrava oseba na enkrat. To velja tudi za obiske na vrtu in pred domom. Obiski v skupnih prostorih doma so zaradi prostorske omejitve in zaradi zagotovitve enakih možnosti dostopa do obiskov vsem stanovalcem časovno omejeni na 30 minut.

Izjema za obiske v sobi ostajajo stanovalci, ki se poslavljajo, stanovalci, ki ne zmorejo več posedanja in stanovalci, ki ob odsotnosti svojca odklanjajo hrano/pijačo. Obisk v sobi je ob uporabi zaščitne opreme omejen na 1 uro.

Obiskovalci se na obisk obvezno najavite vsaj 1 dan prej v socialni službi med 9. in 14. uro:

V času obiska in gibanja na območju doma morate obvezno neprekinjeno nositi zaščitno obrazno maskoObiskovalci ste dolžni upoštevati splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe (razkuževanje rok, higiena kašlja, ustrezna razdalja …). Prosimo vas, naj začasno na obisk ne prihajajo mladoletni obiskovalci in otroci.

Še vedno odsvetujemo odhode stanovalcev domov ali kamorkoli izven območja Doma. Če se v nujnih primerih odločite za odhod izven Doma, morate pri izhodih iz okoliša Doma maksimalno upoštevati vse priporočene varovalne ukrepe. Ob vrnitvi stanovalca v dom ste dolžni predložiti seznam oseb in kontaktno številko, s katerimi je bil stanovalec v zunanjem okolju v stiku. Dom ne more prevzemati odgovornosti za morebiten vnosa virusa v Dom zaradi neupoštevanja navodil ob izhodih.

Prosimo vas, da na obisk pridete le, če ste zdravi, če niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni in če niste bili na rizičnem območju. Zaradi slabšanje epidemiološke slike v Ljubljani vam ODSVETUJEMO OBISKE V NAŠEM DOMU VSAJ 14 DNI PO VRNITVI IZ TUJINE OZ. ČE STE BILI V TESNEM STIKU Z OSEBO, KI JE BILA V TUJINI OZ. JI JE BILA ODREJENA KARANTENA.

Če zboli oz. dobi znake, ki kažejo na Covid-19, vaš družinski član (oz. kdorkoli, s katerim živite v skupnem gospodinjstvu) ali če kdorkoli od vaših družinskih članov (oz. kdorkoli, s katerim živite v skupnem gospodinjstvu) čaka na izvid brisa, NE PRIDITE NA OBISK, in nas o tem obvestite.

V primeru, da želite obisk odjaviti, vas prosimo, da to predhodno sporočite vodji tima (DMS) bivalne enote, kjer vaš svojec biva.

Zavedamo se, da je tudi omejitev obiskov precejšen stres za stanovalce in svojce, vendar vas naprošamo za sodelovanje in razumevanje trenutne situacije. V najboljši možni meri se bomo potrudili, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam čim bolj prijetno in čim manj stresno.

Da ostanete zdravi vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik

OBVESTILO O STANJU IN UKREPIH V ENOTI KOLEZIJA

25.9. 2020 – OBVESTILO O STANJU IN UKREPIH V ENOTI KOLEZIJA

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

Po potrjeni okužbi pri enem zaposlenem v enoti Kolezija smo opravili test na Covid-19 pri 143 stanovalcih in 31 zaposlenih. Z veseljem vam sporočamo, da so vsi testi negativni, torej pri nikomur ni potrjena okužba s Covid-19. V skladu s priporočili NIJZ in ukrepi, opredeljenimi v kriznem načrtu, bomo preventivno vsem stanovalcem do vključno 29. 9. 2020 vso potrebno oskrbo in zdravstveno nego zagotavljali v sobah. Prav tako dom do vključno 4. 10. 2020 preventivno ostaja zaprt za obiske, izhode stanovalcev in nove sprejeme, prinašanje priboljškov stanovalcem v tem času ni mogoče. V domu bomo v skladu z danimi možnostmi stanovalcem zagotovili sadje in druge priboljške, ki jih sicer lahko kupijo v domski kavarnici.

Če želite stik s svojim bližnjim preko videoklica, vam predlagamo, da se nanj najavite v socialni službi pri Lidiji Glivar in Blažu Berniku.

Zavedamo se, da novice o nadaljnji začasni prepovedi obiskov in izhodov stanovalcev niste želeli in da ste upali drugače, vendar vas vljudno prosimo za razumevanje.

Za vsa vaša vprašanja smo dosegljivi na tel. št. 01 4770 518 (Lidija Glivar), 01 4770 617 (Blaž Bernik), 01 4770 515 (Vili Dolenc) in 01 4770 601 (mag. Melita Zorec).