OBVESTILO, 3. 4. 2023

Vse obiskovalce in zaposlene obveščamo, da bodo v našem Domu od 3. 4. 2023, veljala nova priporočila za obvladovanje širjenja okužb s SARS-CoV-2. […]

Zaključen prvi sklop prenove v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Kolezija

Dne 24. 3. 2023 je bil v enoti Kolezija opravljen tehnični pregled za prvi sklop prenove v okviru projekta Covid-19 – Nadgradnja in obnova objektov Doma starejših občanov Ljubljana Vič – Rudnik, enota Kolezija, za katerega je dom na javnem razpisu v letu 2021 pridobil nepovratna evropska sredstva. Z zaključkom prvega sklopa prenove je dom pridobil moderne prostore za izvajanje skupinskih dejavnosti na terasi stavbe B, povečane 4 sobe in čajno kuhinjo v prvem nadstropju objekta C, s prezračevanjem in ohlajevanjem kuhinje in pralnice ustrezne delovne pogoje za zaposlene, nove prostore za garderobo zaposlenih na podstrehi objekta C ter prenovljeno kavarnico, delovno terapijo in skupne prostore v pritličju objekta B. Dom je že v septembru uspešno prenovil kotlovnico z namestitvijo toplotne postaje ter prešel na daljinsko ogrevanje objekta in tople sanitarne vode.
Trenutno so v novih prostorih na terasi objekta B (v paviljonu) zaradi rekonstrukcije in prenove objekta A začasno nastanjeni stanovalci.

 

Pedikerske storitve in storitve masaže

Spoštovani stanovalci in spoštovani svojci,
Obveščamo vas, da bo s 1. 2. 2023 pričela izvajate pedikerske storitve in storitve masaže v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce ga. Barbara Oblak, Kozmetični salon Oblaček. Storitve bo izvajala predvidoma ob ponedeljkih in petkih ob delovnih dneh v dopoldanskem času po predhodnem naročanju. Izvajanje storitve poteka v drugem nadstropju nove hiše v prostoru za pedikuro oz. prostoru za frizerske storitve.
Stanovalci se na pedikuro lahko naročite pri negovalkah v bivalnih enotah ali neposredno pri izvajalki v času izvajanja storitve v domu osebno ali na telefonski številki 01 4770 858 ali GSM 031 603 291.

Ponudba za najem prostora za pedikerske storitve v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce

V DSO Ljubljana Vič – Rudnik ponujamo prostor za izvajanje storitev pedikure od 1. 2. 2023 dalje, prvenstveno za stanovalce DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce na naslovu Cesta na Bokalce 51, Ljubljana. Izvajalec mora biti vešč izvajanja medicinske pedikure zaradi zdravstvenih težav naših stanovalcev. Izvajalec mora poskrbeti za izvajanje ukrepov varnosti in zdravja pri delu ter varstva pred požarom zase in za svoje delavce in za varno delovno opremo, ki je njegova last v skladu s predpisi.
Urnik izvajanja pedikure je predvidoma ob ponedeljkih v dopoldanskem času oziroma po dogovoru glede na razpoložljivost prostora za izvajanje pedikure.
Ceno najema prostora najdete na spodnji povezavi https://www.dso-vic.si/galerije-slik/cenik-dodatnih-storitev pod postavko oddaja prostora za pedikerske storitve in oddajo prostora za pedikerske storitve z materialom.
Naročnik bo sklenil pogodbo z izvajalcem za obdobje koledarskega leta z možnostjo podaljšanja.
Vaše ponudbe posredujte na naslov DSO Ljubljana Vič – Rudnik, Cesta na Bokalce 51, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov bokalci@dso-vic.si do 1. 2. 2023.

Vesele praznike

Naj bodo prihajajoči decembrski dnevi priložnost za podarjanje sreče, svobode in duševnega miru najbližjim. Naj vam čarobne noči in praznični dnevi krepijo vero v dobro, pozitivno in v dobro sodelovanje ter reševanje skupnih izzivov. V prihajajočem letu naj vaše poti vodijo do uspeha.
Dragi stanovalci, v novem letu vam želimo predvsem zdravja, zadovoljstva, notranjega miru in veliko prijetnih trenutkov z vašimi bližnjimi.
Spoštovane sodelavke in spoštovani sodelavci, gremo skupaj naprej, dan po dan. V letu 2023 pa vsem želim, da pazimo nase, na svoje bližnje in ne pozabimo biti človek človeku. Skupaj smo močni in skupaj smo izjemen tim.
Vam, spoštovani svojci, pa se zahvaljujemo za vaše sodelovanje, podajanje predlogov in tudi pohvale, ki so vedno dobrodošle.

Želimo vam miren december ter vse dobro v letu 2023.

mag. Melita Zorec
direktorica

OBVESTILO, 22. 7. 2022

Vse obiskovalce in zaposlene obveščamo, da je NIJZ dne, 22. 7. 2022, izdalo nova priporočila za obvladovanje širjenja okužb s SARS-CoV-2. V prostorih domov za starejše občane je uporaba zaščitnih mask tipa IIR ali tipa FFP2/N95 nujna za vse, ki vstopajo v dom.

 V notranjih prostorih Doma ostaja omejitev obiskov na največ 2 zdrava obiskovalca sočasno.

 Prosimo vas, da na obisk k stanovalcem prihajate samo, če ste zdravi.

mag. Melita Zorec

direktorica

 

OBVESTILO, 15. 7. 2022

Vse obiskovalce in zaposlene obveščamo, da NIJZ od 15. 7. 2022, priporoča uporabo zaščitnih mask tipa IIR (oziroma zaščitne maske z višjo stopnjo zaščite glede na predvidene aktivnosti) za vse osebe, ki delajo v SVZ in za vse obiskovalce uporabnikov SVZ.

 Vse obiskovalce obveščamo, da je od danes, 15. 7. 2022 naprej v notranjih prostorih Doma omejitev obiskov na največ 2 zdrava obiskovalca sočasno.

Še vedno vas prosimo, da na obisk k stanovalcem prihajate samo, če ste zdravi.

mag. Melita Zorec

direktorica

 

OBVESTILO, 31.05.2022

Obveščamo vas, da je Vlada RS izdala Odlok o prenehanju veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (UL RS, št. 75/22 z dne 30. 5. 2022).

Prenehanje veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (UL RS, št. 68/22) posledično pomeni prenehanje veljavnosti vseh ukrepov, ki so bili sprejeti z namenom preprečevanja in obvladovanja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. To med drugim pomeni, da maske niso več obvezne v zdravstvenih domovih, bolnišnicah in domovih za starejše.

Uporabo mask v zaprtih prostorih DSO in ob tesnih stikih vseeno priporočamo.

Vse obiskovalce še vedno prosimo, da na obisk k stanovalcem prihajajo samo, če so zdravi.

 

mag. Melita Zorec

direktorica

 

OBVESTILO, 13.05.2022

OBVESTILO, 13.05.2022


V skladu z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid-19, ki ga je izdala Vlada RS na včerajšnji seji, se PCT pogoj v DSO popolnoma ukinja.

V Domu še vedno ostaja obvezna uporaba zaščitnih mask (tipa II ali IIR, tipaFFP2 ali FFP3) in ukrep obveznega razkuževanja rok.

Vse obiskovalce še vedno prosimo, da na obisk k stanovalcem prihajajo samo, če so zdravi.

Odlok bo v Uradnem listu Republike Slovenije predvidoma objavljen danes (tekom dneva), veljati pa začne naslednji dan po objavi v Uradnem listu.

 

mag. Melita Zorec
direktorica

Epidemiološke razmere v Domu – obvestilo 4. 5. 2022

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

epidemiološke razmere v zunanjem okolju in v obeh enotah doma se umirjajo, ukrepi so se v zunanjem okolju po večini sprostili. Kljub boljši epidemiološki sliki bomo v domu v skladu z veljavno zakonodajo še vedno vsi deležniki (zaposleni, obiskovalci in stanovalci) do nadaljnjega uporabljali zaščitne obrazne maske, vzdrževali razdaljo, skrbeli za razkuževanje rok in površin, prezračevali prostore ter upoštevali pogoj PCT ob vstopu v dom.

Za vstop v dom je še vedno potrebno izpolnjevanje enega od pogojev PCT, in sicer:

  • dokazilo, da ste preboleli okužbo SARS-CoV-2 v obdobju, ki ni daljše od 180 dni,
  • dokazilo o cepljenju z dvema odmerkoma cepiva proizvajalcev; Biontech/Pfizer, Moderna, Sputnik, Sinopharm, AstraZeneca, oz. z enim odmerkom cepiva Janssen, v obdobju, ki ni daljše od 270 dni,
  • dokazilo o cepljenju s poživitvenim odmerkom, ki velja do nadaljnjega,
  • dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 48 ur ali testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa.

 

Receptorji bodo v obeh enotah ob vstopu v dom preverjali izpolnjevanje pogojev PCT z aplikacijo oz. preverili priloženo potrdilo o veljavnem testu. Obiskovalci boste ob vsakem obisku tudi podpisali izjavo, da navedene pogoje izpolnjujete ter da v 10 dneh niste bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake respiratorne okužbe oz. je bilo kasneje potrjeno, da je bila COVID 19 pozitivna.

Obiskovalec, ki pogoja PCT ne bo izpolnjeval, ne bo smel vstopiti v dom. Še vedno vam priporočamo da se kljub izpolnjevanju pogoja PCT neposredno pred vsakim odhodom na obisk samotestirate ali opravite hitri test.

Ponovno pozivamo vse svojce, da na obisk prihajate le, če ste res prepričani, da ste zdravi. Priporočamo vam, da za kontakt s svojim bližnjimi uporabite videoklic.

Pri obiskih ni več omejitev v številu obiskovalcev na stanovalca istočasno. Vsi obiskovalci pa morajo upoštevati vse predpisane ukrepe in izpolnjevati pogoj PCT. Obisk časovno ni omejen (razen v primeru ponovne vzpostavitve rdeče ali sive cone), morajo pa obiskovalci VES ČAS TRAJANJA OBISKA OBVEZNO uporabljati obrazno zaščitno masko in si razkuževati roke. Priporočamo vam, da s svojimi bližnjimi, če je le mogoče, čas raje preživite zunaj kot v zaprtih prostorih.

 

Da ostanete zdravi vam želi

Ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik