Obvestilo svojcem naših stanovalcev v enoti Bokalce

27.03.2020

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik imamo na dan 27. 3. 2020, v enoti Bokalce tri potrjene okužbe na Covid 19 pri stanovalcih in dve potrjeni okužbi na Covid 19 pri zaposlenih. Za nekaj stanovalcev in zaposlenih še čakamo rezultate brisov. Okužena zaposlena sta doma v samoizolaciji in se počutita dobro. Po prejetju obvestila o okužbi smo takoj obvestili epidemiološko službo, ki je podala navodila za nadaljnje ravnanje, ki jih v celoti upoštevamo.

Zdravstveno stanje stanovalcev še naprej pozorno spremljamo. V primeru znakov na Covid 19 bomo stanovalcem po navodilu epidemiološke službe odvzeli bris, zaposlene pa nemudoma napotili na odvzem na vstopno točko. V DSO Ljubljana Vič-Rudnik izvajamo vse potrebne ukrepe za preprečitev in širjenje morebitne okužbe.

Iz blagovnih rezerv, od Civilne zaščite ter posameznikov in pravnih oseb smo prejeli nekaj potrebne zaščitne opreme, še vedno pa čakamo na dobavo prepotrebnih kirurških mask IIR in mask, tipa FFP2 in FFP3. Za vso prejeto zaščitno opremo smo hvaležni in se zanjo zahvaljujemo.

Ostali stanovalci in zaposleni se zaenkrat počutijo dobro. Svojcem sporočamo, da jih vedno individualno obveščamo o vsaki spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev in jih istočasno naprošamo, da nas za informacije o počutju stanovalcev kličejo le enkrat dnevno po ustaljenih kanalih.

Ekipa enote Bokalce vam vsem želi, da ostanete zdravi.

mag. Melita Zorec, direktorica