Obvestilo svojcem naših stanovalcev v enoti Bokalce

31.03.2020

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik imamo na dan 31. 3. 2020, v enoti Bokalce skupno enajst potrjenih okužb na Covid 19 pri stanovalcih in tri potrjene okužbe na Covid 19 pri zaposlenih. Vsi okuženi zaposleni so doma v samoizolaciji in se počutijo dobro. Po prejetju obvestila o novih okužbah smo kontaktirali epidemiološko službo in prosili za morebitna dodatna navodila. Obvestili smo tudi vse svojce novo okuženih stanovalcev.

Zdravstveno stanje vseh stanovalcev v Domu še naprej pozorno spremljamo. Sporočamo vam, da se ostali stanovalci in zaposleni trenutno počutijo dobro.

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik izvajamo vse potrebne ukrepe za preprečitev in širjenje morebitne okužbe. V primeru znakov na Covid 19 stanovalcem po navodilu epidemiološke službe odvzamemo bris, zaposlene pa nemudoma napotimo na odvzem na vstopno točko.

Iz blagovnih rezerv smo 30. 3. 2020 ponovno prejeli nekaj potrebne zaščitne opreme, med katerimi so tudi prepotrebne kirurške maske. Za vso prejeto zaščitno opremo se zahvaljujemo.

Svojce ostro pozivamo, da naj na skrivaj ne vnašajo stvari stanovalcem, ker na ta način ogrožajo svoje bližnje, zaposlene in tudi sebe.

Svojce še vedno individualno obveščamo o vsaki spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev. Prosimo, da nas za informacije o počutju stanovalcev kličete le enkrat dnevno po ustaljenih kanalih. Zaposleni namreč v teh kriznih časih vso energijo, čas, znanje in izkušnje usmerjamo v delo s stanovalci, da bi jim bilo bivanje čim bolj prijetno. Vaše želje s kontakti za video klice lahko sporočite v socialno službo.

Ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik vam vsem želi, da ostanete zdravi.

mag. Melita Zorec, direktorica