Potrjena okužba na Covid 19

18. 9. 2020

V DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Kolezija, je bila 18. 9. 2020 potrjena okužba na Covid 19 pri enem od naših zaposlenih. Zaposleni je zbolel doma, v četrtek, 17. septembra 2020, zadnjič pa je bil na delu v torek 15. 9. 2020. Od takrat do danes, 18. septembra 2020, ni bil v stiku niti s stanovalci niti z ostalimi zaposlenimi. Po prejetju obvestila smo v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Kolezija, takoj obvestili epidemiološko službo ter po njenih navodilih za vse stanovalce nemudoma uvedli samoizolacijo s prehranjevanjem po sobah ter ukinili vse aktivnosti, kjer bi lahko stanovalci prihajali v medsebojen stik. Njihovo zdravstveno stanje pozorno spremljamo. Za zaposlene, ki so bili v morebitnem stiku z obolelim zaposlenim, smo po navodilu epidemiološke službe uvedli samoopazovanje z odvzemom brisa v primeru povišane telesne temperature.

O pojavu Covid 19 smo obvestili vse naše zaposlene in stanovalce ter njihove svojce. V DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Kolezija, so bili izvedeni vsi ukrepi za preprečitev in širjenje morebitne okužbe vključno z ustrezno zalogo zaščitne opreme. Za svetovalni obisk v povezavi z izvedbo ukrepov za preprečevanje prenosa SARS-CoV-2 smo zaprosili tudi regijske koordinatorje, ki so bili imenovani s strani Ministrstva za zdravje.

Stanovalci se zaenkrat počutijo dobro. Trenutno pri nobenem stanovalcu ni suma ali potrjenega testa na Covid 19.

Zagotavljamo vam, da bomo vse svojce o kakršnemkoli poslabšanju stanja nemudoma individualno obvestili po ustaljenih poteh. Če kdo od svojcev želi izvedeti še več informacij o počutju in zdravstvenem stanju svojega sorodnika, naj nas kontaktira enkrat dnevno po ustaljenih poteh in podali mu bomo vse informacije o sorodniku. Svojce tudi obveščamo, da lahko videoklic naročite v socialni službi doma, in sicer:

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje do preklica žal ne smemo sprejemati nobenih paketov za svoje stanovalce, prav tako so do preklica odpovedane storitve pedikerke in frizerke.

Zaradi slabe epidemiološke slike v Mestni občini Ljubljana in pojava okužbe s Covid-19 pri enem zaposlenem obiski v domu v enoti Kolezija od 18. 9. 2020 niso mogoči. Prav tako niso mogoči izhodi stanovalcev izven doma, ne izvajamo tudi novih sprejemov stanovalcev. Ukrep uvajamo za čas 14-ih dni oz. do razjasnitve epidemiološke slike v domu.

Zavedamo se, da je prepoved obiskov precejšen stres za stanovalce in svojce, vendar vas naprošamo za sodelovanje in razumevanje trenutne situacije. V najboljši možni meri se bomo potrudili, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam čim bolj prijetno in čim manj stresno.

Da ostanete zdravi vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik