22. 10. 2020 Obvestilo o dogajanju v DSO Ljubljana Vič – Rudnik

22. 10. 2020 Obvestilo o dogajanju v DSO Ljubljana Vič – Rudnik

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

v državi in tudi Mestni občini Ljubljana še vedno beležimo velik porast okužb s koronavirusom. Obe enoti DSO Ljubljana Vič – Rudnik zato še nadalje ostajata zaprti za obiske, izjemoma so dovoljeni le obiski umirajočih stanovalcev na način ena zdrava oseba naenkrat, obisk traja do 15 minut. Dnevnega varstva zaenkrat ne izvajamo.

Na današnji dan imamo v enoti Kolezija okuženega enega stanovalca, ki je trenutno v bolnišnici, en stanovalec se vrača nazaj v dom, saj je njegovo zdravljenje zaključeno, prav tako je bil njegov bris na Covid-19 negativen, in dva zaposlena, en zaposleni pa je že ozdravel in se bo v naslednjih dneh vrnil na delo. V enoti Kolezija bomo v skladu z navodili epidemiološke stroke do vključno 26. 10. 2020 vso potrebno oskrbo in zdravstveno nego stanovalcem nudili v njihovih sobah.

V enoti Bokalce smo bili 20. 10. 2020 obveščeni o okužbi enega zaposlenega, ki je bil zadnjič na delu in v stiku s stanovalci v nedeljo, 11. 10. 2020.

V obeh enotah smo se zaposleni organizirali na način, da je zaradi nemotenega zagotavljanja delovnega procesa del zaposlenih v kuhinji in pralnici na čakanju na delo doma, zaposlenim v upravi pa omogočamo delo od doma. V primeru vdora okužbe imamo narejen krizni načrt, kako bomo varno poskrbeli za svoje stanovalce. V ta namen smo se z zunanjim ponudnikom obrokov dogovorili za dostavo hrane za primer, če bi morali zaposleni v kuhinji zaradi okužbe s koronavirusom v samoizolacijo.

Vseskozi spremljamo zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih, dnevno merimo telesno temperaturo stanovalcem in zaposlenim, večino komunikacije z zunanjimi izvajalci izvajamo prek video povezav, pri izvajanju delovnega procesa nosimo ustrezno zaščitno opremo. K nošenju zaščitnih obraznih mask in izvajanju ostalih preventivnih ukrepov spodbujamo tudi stanovalce. Prav tako stanovalce v obeh enotah spodbujamo k individualnim sprehodom v parku in na vrtu (enota Kolezija). Tistim, ki pri tem potrebujejo pomoč, jim jo nudijo zaposleni in javni delavci. Priboljške stanovalcem zagotavljamo prek obeh kavarnic, za dostavljene pakete stanovalcem zaposleni poskrbijo, da jih ti pravočasno tudi prejmejo.

Svojce vabimo, da stanovalcem napišejo kakšno pismo ali jim pošljejo elektronska sporočila na elektronske naslove v socialni službi, kjer prav tako lahko naročijo videoklic. Zaposleni bomo poskrbeli, da bodo posredovana sporočila prebrana stanovalcem.

Medsebojni stik, četudi virtualen, v naša življenja vnaša osebno noto in nam daje občutek, da smo videni, slišani in razumljeni. Veselimo se trenutka, ko stiki ne bodo več potekali le virtualno, a do takrat je pred nami še zahtevno obdobje. Verjamemo, da nam bo z vašo pomočjo in razumevanjem uspelo.

Da ostanete zdravi,
vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik