26. 10. 2020 Obvestilo o stanju v enoti Kolezija

26. 10. 2020 Obvestilo o stanju v enoti Kolezija

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

tudi v našem domu smo zabeležili rast števila okužb s koronavirusom. Trenutno imamo tako potrjeno okužbo s koronavirusom pri 9 stanovalcih in 8 zaposlenih.
En zaposleni je bolezen že prebolel in se bo v naslednjih dneh vrnil na delo.

Stanje po bivalnih enotah
Bivalna enota D: v soboto, 24. 10. 2020, smo v bivalni enoti D potrdili okužbo s koronavirusom pri eni stanovalki. V skladu z navodili epidemiološke službe smo zato v nedeljo, 25. 10. 2020, na koronavirus testirali 20 stanovalcev in 18 zaposlenih iz te enote. Rezultati so potrdili, da je na koronavirus pozitivnih še pet stanovalcev iz bivalne enote D in 1 stanovalka iz bivalne enote AII, ki pa je bila po vrnitvi z splošne bolnišnice že nameščena v sivi coni ter pet zaposlenih. Po navodilu epidemiološke službe bomo danes, 26. 10. 2020 na koronavirusno bolezen testirali 36 stanovalcev iz bivalne enote D. Zaposleni, ki so pozitivni, so bili nazadnje na delu med 20. 10. 2020 in 24. 10. 2020.

Bivalni enoti AI in AII: v bivalnih enotah AI in AII, kjer smo pri stanovalcih zabeležili prve tri okužbe, zaenkrat dodatnih okužb nismo zaznali.

Uvedba rdeče cone
Stanovalci bolezen večinoma prebolevajo v blažji obliki, zato po mnenju zdravstvene stroke ni razlogov za napotitev v bolnišnico. V domu bomo tako v skladu s kriznim načrtom od 26. 10. 2020 dalje poleg sive organizirali tudi rdečo cono, kamor bomo namestili okužene stanovalce. Zaradi pomanjkanja kadra smo za pomoč pri zagotavljanju ustreznega kadra (predvsem srednjih medicinskih sester) že zaprosili okoliške domove in Zdravstveni dom Ljubljana.

Stanovalcem bomo še naprej po navodilu epidemiološke službe vso potrebno oskrbo in zdravstveno nego nudili v njihovih sobah. Stanovalci se glede na dane razmere počutijo dobro. Poskrbeli bomo, da bodo v sobo prejeli priboljške, ki jih sicer lahko kupijo v domski kavarnici. Še naprej bomo pozorno spremljali zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih.

V primeru preselitve stanovalcev v sivo cono ter odvzemu in rezultatih brisa bomo vse svojce obvestili individualno ob preselitvi in takoj po prejemu izvidov odvzetih brisov. V primeru neposrednega stika zaposlenih s pozitivno osebo te samoizoliramo in naredimo vse potrebno, da do širjenja okužbe ne bi prišlo.

Vsi nadaljnji ukrepi, opisani v prejšnjih sporočilih, ostajajo. Obiski zaradi trenutnega stanja žal niso mogoči.

Če želite stik s svojim bližnjim prek videoklica, vam predlagamo, da se nanj najavite v socialni službi:
• lidija.glivar@dso-vic.si, 01 4770 518
• blaz.bernik@dso-vic.si, 01 4770 516

Na videoklic se lahko naročite ob delovnih dneh med 9. in 14. uro.

Dostava paketov
Od ponedeljka, 26. 10. 2020, lahko našim stanovalcem dostavljate različne nepokvarljive stvari, vendar vas vljudno prosimo, da upoštevate način oddaje predmetov:
• Nujne potrebščine, za katere menite, da jih vaš svojec želi ali potrebuje, lahko prinesete vsak ponedeljek in četrtek med 9. in 17. uro.
• Dostavite lahko npr. toaletne potrebščine, baterije za slušni aparat, mobilni telefon, revije, zimska oblačila in tudi živila, ne pa hitro pokvarljivih stvari. Vsi predmeti morajo biti tovarniško (originalno) zapakirani.
• Predmete zapakirajte v papirnato vrečko/ovoj.
• Vrečka mora biti označena z nalepko/napisom z imenom in priimkom stanovalca, ki mu je namenjena.
• Vrečko odložite na mizo pred glavnim vhodom doma.

Vaš paket bomo varno shranili in dostavili stanovalcu po 72 urah. Vsi paketi, ki bodo k nam prispeli v ponedeljek, bodo stanovalcem razdeljeni v petek v dopoldanskem času, paketi, ki bodo prispeli v četrtek, pa bodo razdeljeni stanovalcem v ponedeljek v dopoldanskem času. Prav tako bomo poskrbeli, da bodo oblačila oprana, po potrebi oštevilčena in dostavljena stanovalcem.

Prosimo vas, da ne prinašate denarja. Če stanovalec karkoli potrebuje, lahko to dobi iz naše kavarnice. Nakup se zabeleži in bo obračunan skupaj z mesečnimi stroški oskrbe.

Ob vstopu na območje doma morate nositi zaščitno obrazno masko in upoštevati vse ostale ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe s koronavirusom (razkuževanje rok, biti morate zdravi, vsaj 14 dni niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni, niste bili na tveganem območju).

Za vsa vaša vprašanja smo dosegljivi na tel. št. 01 4770 518 (Lidija Glivar), 01 4770 516 (Blaž Bernik), 01 4770 515 (Vili Dolenc) in 01 4770 601 (mag. Melita Zorec).

Da ostanete zdravi,
vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik