OBVESTILO GLEDE OBISKOV V ENOTI KOLEZIJA

1.10. 2020                         

OBVESTILO GLEDE OBISKOV V ENOTI KOLEZIJA

Po razjasnitvi epidemiološke slike vam z veseljem sporočamo, da pri stanovalcih nimamo evidentirane okužbe s Covid-19, zato bodo obiski v enoti Kolezija mogoči od ponedeljka, 5. 10. 2020 dalje. Prav tako bodo od 5. 10. 2020 spet mogoči nujni izhodi stanovalcev izven doma, pričeli bomo z  izvajanjem novih sprejemov stanovalcev, prav tako bo zopet dovoljeno prinašanje priboljškov stanovalcem. Stanovalci od 30. 9. 2020 niso več v samoizolaciji, postopoma bomo pričeli tudi s posameznimi aktivnostmi v manjših skupinah.

Ker smo stopili v jesenski čas, ko praviloma vreme ni najugodnejše za obiske zunaj, vam sporočamo, da bomo v enoti Kolezija tako omogočili vsaj 4 mesta za obiske v notranjosti doma, kjer se boste lahko srečevali s svojimi svojci. Če bo vreme to dopuščalo, so obiski seveda še vedno mogoči in priporočljivi v domskem parku oziroma na klopeh pred recepcijo.

Vsak stanovalec ima lahko do dva obiska na teden, pri tem, da na obisk lahko pride le ena zdrava oseba na enkrat. To velja tudi za obiske na vrtu in pred domom. Obiski v skupnih prostorih doma so zaradi prostorske omejitve in zaradi zagotovitve enakih možnosti dostopa do obiskov vsem stanovalcem časovno omejeni na 30 minut.

Izjema za obiske v sobi ostajajo stanovalci, ki se poslavljajo, stanovalci, ki ne zmorejo več posedanja in stanovalci, ki ob odsotnosti svojca odklanjajo hrano/pijačo. Obisk v sobi je ob uporabi zaščitne opreme omejen na 1 uro.

Obiskovalci se na obisk obvezno najavite vsaj 1 dan prej v socialni službi med 9. in 14. uro:

V času obiska in gibanja na območju doma morate obvezno neprekinjeno nositi zaščitno obrazno maskoObiskovalci ste dolžni upoštevati splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe (razkuževanje rok, higiena kašlja, ustrezna razdalja …). Prosimo vas, naj začasno na obisk ne prihajajo mladoletni obiskovalci in otroci.

Še vedno odsvetujemo odhode stanovalcev domov ali kamorkoli izven območja Doma. Če se v nujnih primerih odločite za odhod izven Doma, morate pri izhodih iz okoliša Doma maksimalno upoštevati vse priporočene varovalne ukrepe. Ob vrnitvi stanovalca v dom ste dolžni predložiti seznam oseb in kontaktno številko, s katerimi je bil stanovalec v zunanjem okolju v stiku. Dom ne more prevzemati odgovornosti za morebiten vnosa virusa v Dom zaradi neupoštevanja navodil ob izhodih.

Prosimo vas, da na obisk pridete le, če ste zdravi, če niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni in če niste bili na rizičnem območju. Zaradi slabšanje epidemiološke slike v Ljubljani vam ODSVETUJEMO OBISKE V NAŠEM DOMU VSAJ 14 DNI PO VRNITVI IZ TUJINE OZ. ČE STE BILI V TESNEM STIKU Z OSEBO, KI JE BILA V TUJINI OZ. JI JE BILA ODREJENA KARANTENA.

Če zboli oz. dobi znake, ki kažejo na Covid-19, vaš družinski član (oz. kdorkoli, s katerim živite v skupnem gospodinjstvu) ali če kdorkoli od vaših družinskih članov (oz. kdorkoli, s katerim živite v skupnem gospodinjstvu) čaka na izvid brisa, NE PRIDITE NA OBISK, in nas o tem obvestite.

V primeru, da želite obisk odjaviti, vas prosimo, da to predhodno sporočite vodji tima (DMS) bivalne enote, kjer vaš svojec biva.

Zavedamo se, da je tudi omejitev obiskov precejšen stres za stanovalce in svojce, vendar vas naprošamo za sodelovanje in razumevanje trenutne situacije. V najboljši možni meri se bomo potrudili, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam čim bolj prijetno in čim manj stresno.

Da ostanete zdravi vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik