Obvestilo o preklicu uvedbe obiskov v enoti Kolezija

5.10. 2020 Obvestilo o preklicu uvedbe obiskov v enoti Kolezija

V nedeljo, 4. 10. 2020, smo prejeli obvestilo, da je bila pri enem od stanovalcev v enoti Kolezija potrjena okužba s koronavirusom. Stanovalec se je v četrtek, 1. 10. 2020, vrnil v dom iz oddelka za žilne bolezni UKC Ljubljana, kjer so po poročanju medijev ugotovili več okužb bolnikov. Ker je v soboto ponoči dobil povišano telesno temperaturo, smo ga preselili sivo cono in opravili odvzem brisa. Od vrnitve v dom ni imel tesnih stikov z ostalimi stanovalci, zaposleni pa so pri izvajanju zdravstvene nege in oskrbe uporabljali predpisano zaščitno opremo.

Po prejetju obvestila o pozitivnem rezultatu testa smo nemudoma obvestili epidemiološko službo in po njenih navodilih za vse stanovalce enote Kolezija uvedli samoizolacijo s prehranjevanjem po sobah ter ukinili vse aktivnosti, kjer bi lahko prihajali v medsebojni stik. Njihovo zdravstveno stanje pozorno spremljamo. V bivalni enoti, kjer je bival okuženi stanovalec, bomo po navodilih epidemiološke službe z odvzemom brisov ugotavljali epidemiološko sliko tako pri stanovalcih kot zaposlenih. Izvajamo vse ukrepe za preprečitev širjenja okužbe, na voljo pa imamo tudi ustrezno zalogo zaščitne opreme.

O pojavu koronavirusa v enoti Kolezija smo obvestili vse zaposlene in stanovalce ter njihove svojce. Vsi zaposleni in stanovalci se počutijo dobro. Trenutno pri nobenem drugem stanovalcu in zaposlenem ni suma ali potrjenega testa na okužbo s koronavirusom.

Vse svojce bomo o kakršnemkoli poslabšanju zdravstvenega stanja sorodnika nemudoma individualno obvestili po ustaljenih poteh. Za več informacij o počutju in zdravstvenem stanju sorodnika naj nas kontaktirajo enkrat dnevno po ustaljenih poteh. Svojce tudi obveščamo, da lahko videoklic naročijo v socialni službi doma:

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje do preklica ne smemo sprejemati nobenih paketov za svoje stanovalce, prav tako so do preklica odpovedane storitve pedikerke in frizerke.

Zaradi slabe epidemiološke slike v Mestni občini Ljubljana in pojava okužbe s koronavirusom preklicujemo obvestilo o uvedbi obiskov v enoti Kolezija, ki smo ga na spletni strani objavili 1. 10. 2020. Prav tako še vedno niso mogoči izhodi stanovalcev izven doma in sprejemi novih stanovalcev. Ukrep uvajamo do razjasnitve epidemiološke slike v domu.

Zavedamo se, da prepoved obiskov predstavlja precejšen stres za stanovalce in svojce, vendar vas prosimo za razumevanje. V največji možni meri se bomo potrudili, da bo bivanje stanovalcev kljub danim omejitvam čim bolj prijetno in čim manj stresno.

Da ostanete zdravi vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik