Življenje in delo v Domu, kljub epidemiji, poteka normalno

02.04.2020

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

sporočamo vam, da življenje in delo v Domu, kljub epidemiji, poteka normalno. Za to so v veliki meri odgovorni prostovoljci in prostovoljke, ki v organizaciji Slovenske Filantropije poskrbijo za nujne prevoze naših zaposlenih na delo in domov. Veliko naših zaposlenih namreč koristi javni prevoz, ki ga v teh dneh ni. Naše zaposlene prostovoljke in prostovoljci pobirajo od 5. ure dalje in jih razvažajo domov tudi po 21. uri. Klobuk dol pred vami, drage prostovoljke in prostovoljci. Vaša pomoč je prišla v trenutku, ko jo najbolj potrebujemo!

V Domu stanovalcem vsak dan kuhamo kavo v kuhinji in v bivalnih enotah. Kavo priskrbimo mi, tako da ne skrbite, da bi vaši najbližji ostali brez te prijetne razvade. Stanovalci so veseli vaših video ali telefonskih klicev. Še vedno velja, da nam lahko javite vaše želje po komunikaciji s svojcem v socialno službo in bomo organizirali pogovore.

Še naprej smo zelo pozorni na zdravstveno stanje vseh stanovalcev. V primeru znakov okužbe s koronavirusom bomo stanovalcu vzeli bris in ga namestili v ločene prostore, kjer bo počakal na rezultate brisa, njegove svojce pa bomo o tem obvestili. Za vse informacije o posameznem stanovalcu vas prosimo, da nas enkrat dnevno pokličete po ustaljenih potek.

Število okuženih s koronavirsom v DSO Ljubljana Vič – Rudnik ostaja enako.

Zahvaljujemo se za vso pomoč in podporo, ki jo v teh dneh dobivamo iz različnih strani!

Hvala za vso podarjeno opremo in besede podpore. Skupaj bomo zmogli.

Ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik