Prošnja za pomoč  – ukrepajmo skupaj

11. 9.  2020  Prošnja za pomoč  – ukrepajmo skupaj

Zaradi bistvenega poslabšanja epidemiološke slike v Sloveniji in na območju Mestne občine Ljubljana vas ponovno prosimo za pomoč in sodelovanje. Prišel je trenutek, ko moramo svojci, zaposleni in stanovalci skupaj odločno in dosledno narediti vse, kar je v naši moči, da preprečimo vnos virusa v Dom.

Dnevno nas kličejo zaskrbljeni svojci in nas opozarjajo, da nekateri obiskovalci (svojci naših stanovalcev) ne upoštevajo navodil. Neodgovorno obnašanje bistveno povečuje možnost vnosa virusa in življenjsko ogroža starejšo populacijo – naše stanovalce. Svojci nas prosijo naj neodgovorno vedenje preprečimo – tega pa ne moremo narediti brez vaše pomoči. Zato vas zaposleni prosimo, da ob vsakokratnem obisku dosledno upoštevate naslednja navodila:

Vsak stanovalec ima lahko do dva obiska na teden, pri tem, da na obisk lahko pride le ena zdrava oseba na enkrat. To velja tudi za obiske v parku, na terasi in vrtu. V času obiska in gibanja na območju doma morate obvezno neprekinjeno nositi zaščitno obrazno maskoObiskovalci ste dolžni upoštevati splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe (razkuževanje rok, higiena kašlja, ustrezna razdalja …). Prosimo vas, naj začasno na obisk ne prihajajo mladoletni obiskovalci in otroci.

Še vedno odsvetujemo odhode stanovalcev domov ali kamorkoli izven območja Doma. Če se v nujnih primerih odločite za odhod izven Doma, morate pri izhodih iz okoliša Doma maksimalno upoštevati vse priporočene varovalne ukrepe. Ob vrnitvi stanovalca v dom ste dolžni predložiti seznam oseb in kontaktno številko, s katerimi je bil stanovalec v zunanjem okolju v stiku. Dom ne more prevzemati odgovornosti za morebiten vnosa virusa v Dom zaradi neupoštevanja navodil ob izhodih.

Prosimo vas, da na obisk pridete le, če ste zdravi, če niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni in če niste bili na rizičnem območju. Zaradi slabšanje epidemiološke slike v Ljubljani vam ODSVETUJEMO OBISKE V NAŠEM DOMU VSAJ 14 DNI PO VRNITVI IZ TUJINE OZ. ČE STE BILI V TESNEM STIKU Z OSEBO, KI JE BILA V TUJINI OZ. JI JE BILA ODREJENA KARANTENA.

Obiske bomo še naprej omogočali le na zunanjih površinah Doma (park, terasa, vrt). Ker v Domu v primeru slabega vremena ne zmoremo zagotoviti dovolj varnih in intimnih prostorov za obiske, vas prosimo, da v primeru slabega vremena vaš napovedan obisk preložite na dan, ko bo vreme omogočalo obisk zunaj.

Izjema za obiske v sobi ostajajo stanovalci, ki se poslavljajo, stanovalci, ki ne zmorejo več posedanja in stanovalci, ki ob odsotnosti svojca odklanjajo hrano/pijačo. Obisk v sobi je ob uporabi zaščitne opreme omejen na 1 uro.

Obiskovalci se na obisk obvezno najavite vsaj 1 dan prej v tajništvu, na recepciji ali v socialni službi med 9. in 14. uro:

 

v enoti Bokalce na

vesna.milak@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 602 (tajništvo)

01 4770 600 (recepcija)

matej.peteh@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 912,

branka.drobnic@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 604

 

v enoti Kolezija na:

lidija.glivar@dso-vic.si ali tel. št 01 4770 518,

blaz.bernik@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 516.

Če najavo pošiljate po elektronski pošti vas prosimo, da zapišete dan in uro želenega obiska. Obiski bodo potekali po razporedu vsak dan v tednu med 9.30 in 11.30 uro ter med 13.00 in 17.30 uro.

Način izvajanja obiska ostaja enak, kot je opisan na naši spletni strani dne 30. 7. 2020. Za obiske zunaj (v parku, na terasi in na vrtu) v enoti Bokalce ni časovne omejitve glede trajanja obiska, prosimo vas le, da s stanovalcem ne odhajate izven območja doma in da stanovalca pripeljete v recepcijo najkasneje do 19. ure. V enoti Kolezija so obiski na domskem vrtu zaradi prostorskih možnosti omejeni na 1 uro.

Od vseh vas pričakujemo odgovorno vedenje tudi takrat, ko niste na obisku v Domu in seveda ob obisku upoštevanje vseh omejitev in priporočil, zapisanih v tem sporočilu. Kot smo že večkrat zapisali, je virus Covid-19 zelo nepredvidljiv, zatorej je odgovornost na vseh nas, da se vedemo odgovorno in vsa priporočila v celoti upoštevamo.

V primeru dodatnega slabšanja epidemiološke slike v okolju ali neupoštevanja omejitev s strani svojcev ali vnosa virusa v Dom bomo morali uvesti strožje omejitve pri obiskih ali neposredne stike s stanovalci celo ponovno ukiniti.

Ostanimo zdravi!

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik