PROŠNJA ZA SODELOVANJE MED DELNIM ZAPRTJEM DRŽAVE OD 1. DO VKLJUČNO 11. 4. 21

Spoštovani svojci naših stanovalcev. V času, ko bo Slovenija delno zaprta, bomo v Domu ohranili možnost obiskov naših stanovalcev. Pri tem vas ponovno prosimo za sodelovanje. Prosimo vas, da se s stanovalci, če je to le mogoče, zadržujete v parku ali na vrtu in ne v zaprtih prostorih. Naša posebna skrb velja zaščiti stanovalcev, ki niso bili cepljeni in niso preboleli okužbe s COVID – 19. Prosimo vas, da ob vsakem obisku dosledno upoštevate vse ukrepe in omejitve za zajezitev širjenje virusa.

Prosimo vas, da se na recepciji zglasite vsi, ki pridete na obisk, tudi tisti, ki boste svojca obiskali samo v parku. Povprašali vas bomo po zdravstvenem stanju, izmerili vam bomo telesno temperaturo, razkužili si boste roke in podpisali boste pripravljeno izjavo (izjava je objavljena na spletni strani Doma www.dso-vic.si in si jo predhodno lahko natisnete ter izpolnjeno prinesete s seboj).

Prosimo vas, da na obisk pridete le, če ste popolnoma zdravi, če niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni in če niste bili na rizičnem območju. Po vrnitvi iz tujine oz. če ste bili v tesnem stiku z osebo, ki je bila v tujini oz. ji je bila odrejena karantena, vam vsaj 10 dni odsvetujemo obiske svojcev v Domu. V času gibanja po Domu vas prosimo, da dosledno nosite zaščitno kirurško masko, si razkužujete roke in se zadržujete samo pri svojem bližnjem.

Obiske zaradi daljšega dneva podaljšujemo do 19.00 ure, vseeno pa pri obiskih veljajo določene omejitve. Obiski znotraj Doma (v sobah stanovalcev in v skupnih prostorih) so mogoči le za 1 zdravo osebo 1x dnevno na stanovalca, izven Doma (na vrtu oz. v parku Doma) pa omejitve glede števila oseb ni, še vedno pa ostaja omejitev obiska 1x dnevno. V dvo ali več posteljnih sobah je možen samo en obisk istočasno. Če se zgodi, da se na obisku srečata dva svojca, vas prosimo, da obisk izvedete izven sobe ali da počakate, da se prvi obisk v sobi zaključi. Stanovalcem lahko prinesete osebne predmete ali darila. Živila naj bodo v originalni embalaži v primernih količinah, odsvetujemo prinašanje hitro pokvarljivega blaga. Prinašanje paketov v recepciji Doma je še vedno možno kot do sedaj. Ponovno vas želimo opozoriti da smemo v kavarnici Doma streči samo našim stanovalcem.

Stanovalcem, ki niso bili cepljeni in niso preboleli okužbe s COVID – 19, odsvetujemo odhod izven območja doma. Če gredo domov, je zanje ob vrnitvi v Dom predvidena namestitev v sivo cono v skladi z veljavnimi priporočili MZ, NIJZ in Zbornice-Zveze.

Obiski v izolaciji, karanteni:

V primeru, da je vaš svojec v izolaciji (sivi coni) oz. karanteni, vas prosimo, da obisk predhodno najavite v socialno službo Doma. Ob prihodu vas bomo zaščitili z ustrezno osebno varovalno opremo, da boste lahko varno obiskali svojega bližnjega in vas pospremili do sobe. Po končanem obisku vam bo osebje pomagalo pri slačenju osebne varovalne opreme ter vas pospremilo iz bivalne enote. Obisk bo praviloma časovno neomejen, predlagamo pa vam, da na obisk v izolacijo zaradi vaše varnosti prihajate le izjemoma.

V Domu imamo ničelno toleranco do vsakršnega fizičnega, verbalnega ali drugega nasilja, zato vas prosimo, da ste ob prihodu v Dom kljub omejitvam, ki jih izvajamo strpni in spoštljivi. Z doslednim upoštevanjem ukrepov bomo lahko poskrbeli za varnost stanovalcev, svojcev in zaposlenih in na ta način omogočili, da bo Dom za obiskovalce ostal odprt.

Da ostanete zdravi
vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik

izjava, 19.2.21