PROŠNJA ZA SODELOVANJE OB POSLABŠANJU EPIDEMIOLOŠKE SLIKE, 22. 3. 21

PROŠNJA ZA SODELOVANJE OB POSLABŠANJU EPIDEMIOLOŠKE SLIKE, 22. 3. 21
Stanje povezano s pandemijo COVID – 19 se v Sloveniji in tudi v Osrednjeslovenski regiji ponovno slabša, zato vas prosimo, da zaradi zaščite naših stanovalcev ob obisku dosledno upoštevate vse ukrepe in omejitve za širjenje virusa.
Prosimo vas, da se na recepciji zglasite vsi, ki pridete na obisk, tudi tisti, ki boste svojca obiskali samo v parku. Povprašali vas bomo po zdravstvenem stanju, izmerili vam bomo telesno temperaturo, razkužili si boste roke in podpisali boste ustrezno izjavo (izjava je objavljena na spletni strani Doma www.dso-vic.si in si jo predhodno lahko natisnete ter izpolnjeno prinesete s seboj). Prosimo vas, da na obisk pridete le, če ste popolnoma zdravi, če niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni in če niste bili na rizičnem območju. Po vrnitvi iz tujine oz. če ste bili v tesnem stiku z osebo, ki je bila v tujini oz. ji je bila odrejena karantena, vam vsaj 10 dni odsvetujemo obiske svojcev v Domu. V času gibanja po Domu vas prosimo, da ves čas nosite zaščitno kirurško masko, si razkužujete roke in se zadržujete samo pri svojem bližnjem. V Domu veljajo določene omejitve. Obiski znotraj Doma (v sobah stanovalcev in v skupnih prostorih) so mogoči za 1 zdravo osebo 1x dnevno na stanovalca, izven Doma (na vrtu oz. v parku Doma) pa omejitve glede števila oseb ni, še vedno pa ostaja omejitev obiska 1x dnevno. V dvo ali več posteljnih sobah je možen samo en obisk istočasno. Če se zgodi, da se na obisku srečata dva svojca, vas prosimo, da obisk izvedete izven sobe ali da počakate, da se prvi obisk v sobi zaključi. Stanovalcem lahko prinesete osebne predmete ali darila. Živila naj bodo v originalni embalaži v primernih količinah, odsvetujemo prinašanje hitro pokvarljivega blaga. Prinašanje paketov v recepciji Doma je še vedno možno kot do sedaj.
Obiski v izolaciji, karanteni: V primeru, da je vaš svojec v izolaciji (sivi coni) oz. karanteni, vas prosimo, da obisk predhodno najavite v socialno službo Doma, in sicer:
v enoti Bokalce na
mojca.mikolic@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 633,
matej.peteh@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 912,
branka.drobnic@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 604.
V enoti Kolezija na
lidija.glivar@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 518,
blaz.bernik@dso-vic.si ali tel. št. 01 4770 516.
Ob prihodu vas bomo zaščitili z ustrezno osebno varovalno opremo, da boste lahko varno obiskali svojega bližnjega in vas pospremili do sobe. Po končanem obisku vam bo osebje pomagalo pri slačenju osebne varovalne opreme ter vas pospremilo iz bivalne enote. Obisk bo praviloma časovno neomejen, predlagamo pa vam, da na obisk v izolacijo zaradi vaše varnosti prihajate le izjemoma.
Parkiranje za obiskovalce je v enoti Bokalce možno na zgornjem domskem parkirišču – za dvižno zapornico. Daljinski upravljavec za dvig zapornice lahko za 33 EUR kupite v blagajni Doma. Če daljinski upravljavec vrnete v roku 2 let, vam denar vrnemo v celoti, če ga vrnete po 2 letih ali več, vam vrnemo 5 EUR. Parkiranje pred glavno zapornico Doma je prepovedano, saj s parkiranjem blokirate intervencijske poti. Nemoten dostop potrebujemo za reševalna in druga intervencijska vozila.
V Domu imamo ničelno toleranco do vsakršnega fizičnega, verbalnega ali drugega nasilja, zato vas prosimo, da ste ob prihodu v Dom kljub omejitvam, ki jih izvajamo strpni in spoštljivi. Z doslednim upoštevanjem ukrepov bomo lahko poskrbeli za varnost stanovalcev, svojcev in zaposlenih in na ta način omogočili, da bo Dom za obiskovalce ostal odprt.
Da ostanete zdravi
vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik