Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev

15.05.2020

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

zaposleni smo zelo veseli, da imajo naši stanovalci od 11. 5. 2020 dalje v obeh enotah lahko ponovno neposreden stik s svojimi svojci. Ker nam vreme trenutno ni naklonjeno, obiske omogočamo v notranjih prostorih in izjemoma tudi v sobah, seveda ob uporabi ustrezne zaščitne opreme. Še posebej nas veseli, da lahko svojci obiščete stanovalce ravno na dneve, ko praznujejo svoje osebne praznike. Iskrena hvala vsem obiskovalcem, da spoštujete vsa pravila, ki so na prvi pogled neživljenjska, vendar v trenutnih razmerah žal potrebna za zaščito zdravja vaših najbližjih. Tudi stanovalci so zelo veseli, da vas lahko ponovno vidijo in slišijo v živo. Še vedno pa lahko v socialno službo sporočite svoje želje po videoklicu s svojimi najbližjimi.

Z veseljem tudi sporočamo, da smo pričeli s postopno normalizacijo življenja v našem domu. V enoti Kolezija smo tako 13. 5. 2020 pričeli z razdeljevanjem obrokov v glavni jedilnici, kar so stanovalci sprejeli z velikim veseljem in aplavzom. Prostor smo uredili tako, da je med stanovalci zagotovljena primerna razdalja, za veliko mizo sedita dva stanovalca po diagonali, za malo mizo pa samo en stanovalec. Stanovalci lahko prihajajo na obroke v jedilnico le, če so zdravi, na vhodu imajo na voljo aparat za razkuževanje rok. V obeh enotah tudi že poteka individualno razgibavanje stanovalcev po sobah, kot ga predpišejo domske zdravnice. 18. 5 2020 bosta fizioterapevtki v enoti Kolezija pričeli z nujnimi individualnimi terapijami, predpisanimi s strani zdravnika, tudi v prostorih fizioterapije, kjer so za izvajanje terapije na voljo ustrezni aparati. V prostoru bo naenkrat samo en stanovalec s terapevtko. Prav tako bodo z 18. 5. 2020 s svojimi dejavnostmi v enoti Bokalce ponovno pričeli delovni terapevti, ki bodo s stanovalci izvajali predvsem individualne dejavnosti oz. v primeru lepega vremena dejavnosti na prostem v manjših skupinah na primerni razdalji.

Prav tako bosta po urniku, kot je veljal pred epidemijo, od 18. 5. 2020 dalje svoje storitve v obeh enotah izvajali pedikerka in frizerka, in sicer izključno v za to namenjenem prostoru. V času izvajanja storitev bodo stanovalci in izvajalci morali nositi zaščitno masko, prav tako bo v prostoru istočasno prisoten samo en stanovalec. Obe izvajalki bosta pri svojem delu upoštevali smernice in navodila kot sicer veljajo pri tovrstnih izvajalcih v zunanjem okolju. Pred pričetkom izvajanja storitev jim bomo zmerili telesno temperaturo in storitve bosta lahko opravljali izključno zdravi. Naročanje pri obeh izvajalkah poteka na enak način kot pred epidemijo.

Veseli nas tudi, da se število stanovalcev, ki so pozitivni na korona virus v enoti Bokalce, zmanjšuje, na današnji dan jih je 9. Prav tako so vsi zaposleni od 4. 5. 2020 ponovno zdravi in so se v večini vrnili nazaj na delo. S ponosom tudi sporočamo, da so zdravniki iz UKC Ljubljana, ki so v času epidemije kakorkoli prihajali v stik z našim domom, prepoznali odlično delo vseh domskih zdravnikov in vseh zaposlenih v enoti Bokalce pri obvladovanju in zamejitvi širjenja okužbe s korona virusom. Od 11. 5. 2020 dalje lahko zaposleni ponovno uporabljajo javni prevoz in nemoteno prihajajo na delo. Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo prostovoljcem Slovenske filantropije in Primožu Jamšku, s pomočjo katerih smo v času, ko je bil javni prevoz ukinjen, lahko nemoteno zagotavljali delovni proces, saj so prostovoljci izvedli veliko število prevozov naših zaposlenih na delo in z dela.

Da ostanete zdravi, vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik