Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!

28.05.2020

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!

Zelo smo veseli, da lahko svojci od 11. 5. 2020 dalje v obeh enotah ponovno obiskujete naše stanovalce. V skladu z epidemiološko sliko bomo v domu ustrezno prilagajali način izvajanja obiskov in ostalih dejavnosti. Po prejetih splošnih smernicah za normalizacijo življenja v domu bomo omogočili čim bolj pristen stik med stanovalcem in njegovim svojcem ob upoštevanju splošnih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Prosimo vas, da nam pri tem pomagate tako, da spoštujete dana navodila in na obisk prihajate le, če ste zdravi.

Z veseljem tudi sporočamo, da nadaljujemo s postopno normalizacijo življenja v domu. V obeh enotah zunaj organiziramo različne dogodke (Rdeči noski, nastopi Slovenske filharmonije, orkestra RTV …). Stanovalci jih spremljajo v svojih sobah, na balkonih, terasah ali na vrtu na ustrezni razdalji. V obeh enotah poteka tudi individualno razgibavanje stanovalcev po sobah, kot ga predpišejo domske zdravnice, fizioterapevtke pa bodo nadaljevale tudi z izvajanjem dejavnosti v manjših skupinah ob upoštevanju ustreznih zaščitnih ukrepov. Delovni terapevti bodo nadaljevali s svojimi individualnimi dejavnostmi po bivalnih enotah oz. v primeru lepega vremena z dejavnostmi na prostem v manjših skupinah na primerni razdalji. Stanovalci pa se vedno znova razveselijo tudi sprehodov v spremstvu javnih delavcev v senzornem parku ali na vrtu.

Veseli nas tudi, da se število stanovalcev v enoti Bokalce, ki so pozitivni na koronavirus, zmanjšuje, na današnji dan sta le še dva. Za nami je težko obdobje, za katerega si želimo, da se nikoli ne ponovi. V zadnjih treh mesecih smo neprestano živeli v negotovosti in vse svoje dejavnosti prilagajali temu, da se koronavirus ne razširi po domu. Šli smo skozi različna obdobja, bili smo jezni in žalostni, da je okužba zašla tudi v naš dom. Vseeno pa smo ob tem tudi spoznali, da se lahko zanesemo na lastne vire, da zmoremo, če stopimo skupaj, se pogovarjamo in si pomagamo. Veliko zahval je bilo že izrečenih in napisanih, pa vendar vsem še enkrat velika zahvala, da ste bili z nami, nas bodrili in nas razumeli.

Veselimo se drobnih pozornosti in vseh uspehov, ki nam jih prinese vsak dan posebej.

Da ostanete zdravi, vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik