Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,
na dan 8. 11. 2021 imamo v enoti Bokalce potrjeno okužbo s covidom-19 pri dveh zaposlenih in deset okužb pri stanovalcih. Okuženi stanovalci so nameščeni v rdeči coni, eden od stanovalcev je bil premeščen v splošno bolnišnico. V domu izvajamo vse potrebne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe. Po navodilih epidemiologinje in domske zdravnice izvajamo redna testiranja stanovalcev in zaposlenih. Vseskozi skrbno spremljamo zdravstveno stanje vseh stanovalcev in zaposlenih ter ob pojavu znakov, ki kažejo na covid-19, tudi ustrezno ravnamo.
Svojce vljudno prosimo, da prihajajo na obisk v sivo in rdečo cono le v izjemnih primerih. Za vse obiskovalce še vedno velja izpolnjevanje pogoja PCT. Obiski sive in rdeče cone bodo po predhodni najavi potekali med 8.30 in 16.00 uro vse dni v tednu. V domu bomo poskrbeli za ustrezno zaščito med obiskom, zato svojce prosimo za predhodno najavo obiska socialni službi doma na telefonsko številko 01 4770 633 (Mojca Mikolič), mojca.mikolic@dso-vic.si, 01 4770 604 (Branka Drobnič), branka.drobnic@dso-vic.si. Izhodi stanovalcev iz prostorov sive in rdeče cone žal ne bodo mogoči.
V preostalem delu doma obiski zaenkrat potekajo brez najave (2 zdravi osebi naenkrat brez omejitve trajanja obiska), vendar z uporabo mask FFP2 ter obveznim razkuževanjem rok. Ponovno obveščamo vse obiskovalce doma, da je uporaba FFP2 obraznih mask OBVEZNA VES ČAS TRAJANJA OBISKA. Priporočamo, da s svojimi bližnjimi, če je le mogoče, čas raje preživite zunaj kot v zaprtih prostorih. Začasno ne obratuje kavarnica v domu, stanovalcem zopet omogočamo nakup sadja, cigaret in drugih priboljškov. S stanovalci bomo začasno izvajali le individualne storitve, prav tako se ne bomo zadrževali v skupinah.
Za vse informacije glede zdravstvenega stanja stanovalcev lahko svojci pokličete posamezno vodjo tima – diplomirano medicinsko sestro med 12.00 in 13.00 uro, in sicer za:
• pritličje, vključno s sivo in rdečo cono Katarino Bohanec, tel. št. 01 4770 669 ali pošljete elektronsko sporočilo na katarina.bohanec@dso-vic.si,
• 1. nadstropje Bredo Saje Zupanc, tel. št. 01 4770 721 ali pošljete elektronsko sporočilo na breda.saje-zupanc@dso-vic.si,
• 2. nadstropje Lauro Lazić, tel. št. 01 4770 665 ali pošljete elektronsko sporočilo na laura.lazic@dso-vic.si,
• 3. nadstropje Vesno Kukec na tel. št. 01 4770 709 ali pošljete elektronsko sporočilo na vesna.kukec@dso-vic.si,
• novo hišo Ivanko Benko na tel. št. 01 4770 666 ali pošlje elektronsko sporočilo na ivanka.benko@dso-vic.si.
Na elektronsko sporočilo vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času. Za videoklic s svojimi bližnjimi v sivi in rdeči coni se lahko naročite na telefonski številki 01 4770 633 (Mojca Mikolič) ali elektronskem naslovu mojca.mikolic@dso-vic.si.
V domu delamo vse, kar je v naši moči, da zamejimo morebitno širjenje virusa ter omogočimo stanovalcem čim manj stresno preživljanje obdobja v sivi in rdeči coni.
Ponovno vas prosimo za sodelovanje in vas pozivamo, da v Dom prihajate samo, če ste popolnoma zdravi in niste bili v stiku z okuženimi osebami.


Da ostanete zdravi, vam želi
ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik