NE POZABI ME, 20. 9. 2019, ENOTA BOKALCE

Ne pozabi me!, dan odprtih vrat v enoti Bokalce

Letošnji dan odprtih vrat bomo v enoti Bokalce, ki je del DSO Ljubljana Vič – Rudnik, posvetili skrbi za osebe z demenco. V Sloveniji in drugod po svetu vsako leto narašča število oseb, ki se spoprijemajo z demenco. Strokovnjaki ocenjuje, da je v Sloveniji trenutno 30.000 oseb, ki se že spoprijemanju z demenco, do leta 2050 pa bo, glede na demografske projekcije, takih oseb že 90.000. V enoti Bokalce, kjer že imamo bivalni enoti za osebe z demenco, se pripravljamo na porast števila oseb z demenco, ki bodo prihajali v našo oskrbo in odločili smo se, da se bomo usmerili v iskanje novih, stanovalcem prijaznejših oblik bivanja.

Za uvod bomo v petek, 20. 9. 2019, ob 13.30 v sodelovanju s Fakulteto za socialno delo pripravili ogled filma Ne pozabi me avtorja in režiserja Sanjina Švajgerja. Po ogledu filma bo potekal pogovor z dr. Anamarijo Kejžar, nekdanjo direktorico Doma Petra Uzarja v Tržiču, kjer je bil film posnet, ki bo z nami delila svoje izkušnje pri iskanju novih oblik skrbi za osebe z demenco.

DSO Ljubljana Vič – Rudnik je svoja vrata za stanovalce odprl leta 1953. Od takrat je doživel že veliko prostorskih, kadrovskih in vsebinskih posodobitev. Trenutno v enoti Bokalce v dveh med seboj povezanih stavbah živi 378 stanovalcev, za katere skrbi 229 zaposlenih in jih obiskuje več kot 30 prostovoljcev. V enoti izvajamo tudi dnevno varstvo za zunanje uporabnike, ki k nam prihajajo od ponedeljka do petka med 7. in 16. uro ter začasne namestitve, za starejše, ki potrebujejo namestitev od enega tedna do treh mesecev. V enoti Bokalce imamo dve varovani bivalni enoti za osebe z demenco, kjer je nastanjenih 47 stanovalcev, ostali stanovalci z demenco so vključeni v negovalne in bivalne enote doma.

za informacije sem na voljo:
mag. Barbara Purkart, pomočnica direktorice za strokovne zadeve
barbara.purkart@dso-vic.si
01 4770 603