Epidemiološke razmere v Domu – obvestilo 26. 1. 2022

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

 

V domu v različnih bivalnih enotah beležimo posamezne okužbe stanovalcev. Iz navedenega razloga bomo dne 26. 1. 2022 začasno zaprli kavarnico v enoti Bokalce, prav tako ne bodo delovali avtomati za napitek in druge artikle.

Za stanovalce bomo poskrbeli s kuhanjem kave po bivalnih enotah, prav tako bo v naslednjem tednu ponovno na voljo nakup sadja in cigaret s predhodnim naročilom v socialni službi doma.

 

V domu ponovno pozivamo vse svojce, da na obisk prihajate le, če je to nujno potrebno in če ste res prepričani, da ste zdravi. Odsvetujemo obiske oseb, ki so mlajše od 18 let. Prav tako vam priporočamo, da se neposredno pred vsakim odhodom na obisk samotestirate ali opravite hitri test kljub temu, da izpolnjujete pogoj PCT. Priporočamo vam, da za kontakt s svojim bližnjimi uporabite videoklic.

Obiski so še vedno omejeni na eno zdravo osebo na stanovalca istočasno. Vsi obiskovalci morajo upoštevati vse predpisane ukrepe in izpolnjevati pogoj PCT. Obisk zaenkrat časovno ni omejen, morajo pa obiskovalci VES ČAS TRAJANJA OBISKA OBVEZNO uporabljati FFP2 obrazno masko in si razkuževati roke. Priporočamo vam, da s svojimi bližnjimi, če je le mogoče, čas raje preživite zunaj kot v zaprtih prostorih.

 

Le s skrbnim ravnanjem vseh deležnikov bomo stanovalcem tudi v izredno slabih epidemioloških razmerah, ki smo jim priča v naši državi, lahko zagotavljali nujno potrebne socialne stike v živo in na oseben način, zato vas vljudno naprošamo za sodelovanje.

 

Dne, 24. 1. 2022 smo vas prosili, da za informacije o počutju in zdravstvenem stanju stanovalcev, ki bivajo v sivi in rdeči coni, uporabljate le dogovorjene ure, in sicer:

  • v enoti Bokalce na tel. št. 01 4770 722 med 13. in 14.30 uro in
  • v enoti Kolezija na tel. št. 01 4770 536  med 13.30 in 14.30 uro (rdeča cona).

Zaposleni, ki so razporejeni na delo v sivo in rdečo cono, vam bodo podali najosnovnejše informacije o počutju vaših svojcev. Zaradi zadolžitev, ki jih morajo zaposleni opraviti, izven dogovorjenih ur žal ne bodo mogli sprejeti telefonskega klica.

 

Diplomirana medicinska sestra, ki vam bo od ponedeljka do petka podala informacije o zdravstvenem stanju vašega svojca v sivi oz. rdeči coni, je:

 

  • V enoti Bokalce Katarina Bohanec, tel. št. 01 4770 669 med 12. in 13. uro ali elektronski naslov katarina.bohanec@dso-vic.si in
  • V enoti Kolezija Dunja Vrhovšek Simon, tel. št. 01 4770 562 med 12.30 in 13.30 uro ali elektronski naslov dunja.simon@dso-vic.si.

 

 

Na elektronska sporočila vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

 

Da ostanete zdravi vam želi

Ekipa DSO Ljubljana Vič -Rudnik