Epidemiološke razmere v Domu – obvestilo 31. 1. 2022

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

 

Za zagotavljanje oskrbe naših stanovalcev in v izogib zaprtju doma je ključno dobro sodelovanje in sprotna komunikacija med zaposlenimi in svojci. V zadnjem letu smo bili pri tem uspešni, za kar se vam zahvaljujemo.

Obveščamo vas, da morate obiskovalci od 1. 2. 2022 dalje za vstop v dom izpolnjevati enega od pogojev PCT, in sicer:

  • dokazilo, da ste preboleli okužbo SARS-CoV-2 v obdobju, ki ni daljše od 180 dni,
  • dokazilo o cepljenju z dvema odmerkoma cepiva proizvajalcev; Biontech/Pfizer, Moderna, Sputnik, Sinopharm, AstraZeneca, oz. z enim odmerkom cepiva Janssen, v obdobju, ki ni daljše od 270 dni,
  • dokazilo o cepljenju s poživitvenim odmerkom, ki velja do nadaljnjega,
  • dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur ali testa PCR, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

 

Receptorji bodo v obeh enotah ob vstopu v dom preverjali izpolnjevanje pogojev PCT z aplikacijo oz. preverili priloženo potrdilo o veljavnem testu. Obiskovalci boste ob vsakem obisku tudi podpisali izjavo, da navedene pogoje izpolnjujete ter da v 14 dneh niste bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake respiratorne okužbe oz. je bilo kasneje potrjeno, da je bila COVID 19 pozitivna oz. zoper vas ni bila odrejena karantena oz. niste bili v tesnem stiku z osebo, zoper katero je bila odrejena karantena. Obiskovalec, ki pogoja PCT ne bo izpolnjeval, ne bo smel vstopiti v dom.

Še vedno pa vam priporočamo da se kljub izpolnjevanju pogoja PCT neposredno pred vsakim odhodom na obisk samotestirate ali opravite hitri test.

Ponovno pozivamo vse svojce, da na obisk prihajate le, če je to nujno potrebno in če ste res prepričani, da ste zdravi. Odsvetujemo obiske oseb, ki so mlajše od 18 let. Priporočamo vam, da za kontakt s svojim bližnjimi uporabite videoklic.

 

Obiski so še vedno omejeni na eno zdravo osebo na stanovalca istočasno. Vsi obiskovalci morajo upoštevati vse predpisane ukrepe in izpolnjevati pogoj PCT. Obisk zaenkrat časovno ni omejen (razen v sivi in rdeči coni, kjer velja omejitev 30 minut), morajo pa obiskovalci VES ČAS TRAJANJA OBISKA OBVEZNO uporabljati FFP2 obrazno masko in si razkuževati roke. Priporočamo vam, da s svojimi bližnjimi, če je le mogoče, čas raje preživite zunaj kot v zaprtih prostorih.

 

Da ostanete zdravi vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik