Obvestilo o razmerah v enoti Kolezija

14. 10. 2020 Obvestilo o razmerah v enoti Kolezija

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

13. 10. 2020 smo prejeli spodbudne novice, da so rezultati testiranja stanovalcev bivalne enote AI in določenih stanovalcev v bivalnih enotah C in D ter zaposlenih, ki so bili v DSO Ljubljana Vič-Rudnik, enota Kolezija, prvič testirani pred enim tednom, negativni. Okužba s Covid-19 tako dodatno ni bila potrjena pri nobenem stanovalcu in nobenem zaposlenem. Na današnji dan imamo tako še vedno okužene s Covid-19 1 stanovalca in 2 zaposlena. Stanovalka je premeščena v splošno bolnišnico, zaposlena okrevata doma in se zaenkrat dobro počutita. V skladu z navodili epidemiološke službe bomo v petek, 16. 10. 2020 izvedli ponovno testiranje pri vseh stanovalcih in zaposlenih v bivalni enoti AII.

Vsi nadaljnji ukrepi, opisani v prejšnjih sporočilih, ostajajo. Zaposleni pozorno spremljamo zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih. V primeru preselitve stanovalcev v sivo cono in odvzemu brisa ter rezultatih brisa bomo vse svojce obvestili individualno ob preselitvi in takoj po prejemu izvidov odvzetih brisov. V primeru neposrednega stika zaposlenih s Covid pozitivno osebo, zaposlene samoizoliramo in naredimo vse potrebno, da do širjenja okužbe ne bi prišlo.

Stanovalci se glede na dane razmere počutijo dobro. Ker se zavedamo, da samoizolacija ne vpliva dobro na njihovo počutje, jih spodbujamo k individualnim sprehodom na domskem vrtu. Pomoč stanovalcem pri sprehodih nudijo zaposleni v delovni terapiji in javni delavci.

Če želite stik s svojim bližnjim preko videoklica, vam predlagamo, da se nanj najavite v socialni službi pri Lidiji Glivar in Blažu Berniku.
a vsa vaša vprašanja smo dosegljivi na tel. št. 01 4770 518 (Lidija Glivar), 01 4770 516 (Blaž Bernik), 01 4770 515 (Vili Dolenc) in 01 4770 601 (mag. Melita Zorec).

Da ostanete zdravi,
Vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik