Prepoved obiskov v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce

15.10. 2020 Prepoved obiskov v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

zaradi izjemno slabe epidemiološke slike je bila Osrednjeslovenska regija razglašena za rdeče območje, velik porast okužb pa beležimo tudi v Mestni občini Ljubljana. Kljub temu, da v enoti Bokalce trenutno ne beležimo nobene okužbe s Covid-19, smo po posvetu z epidemiološko službo in domsko zdravnico v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce, sprejeli odločitev, da dom začasno (od 16. 10. 2020 do predvidoma 2. 11. 2020) preventivno ZAPREMO za obiske in izhode stanovalcev izven območja doma. Izjemoma bodo dovoljeni le obiski umirajočih stanovalcev na način ena zdrava oseba naenkrat, do 15 minut. Istočasno v navedenem času ne bomo izvajali storitve dnevnega varstva.

V domu bomo stanovalce spodbujali, da se ob lepem vremenu čim več gibljejo na svežem zraku na območju doma (terasa in senzorni park). Tistim, ki pri tem potrebujejo pomoč, bodo pomagali javni delavci ter zaposleni v delovni in fizioterapiji. V bivalnih enotah bomo izvajali posamezne aktivnosti ob upoštevanju priporočenih ukrepov, stanovalci pa si bodo priboljške še naprej lahko privoščili v domski kavarnici in na avtomatih z napitki.

Ker se zavedamo, da si stanovalci stike s svojci zelo želijo, vas vabimo, da naročite video klic pri:

–          Mojci Mikolič, mojca.mikolic@dso-vic.si, 01 4770 633 in

–          Vesni Milak, vesna.milak@dso-vic.si, 01 4770 602

Na video klic se lahko naročite ob delovnih dneh med 8. in 14. uro.

Zagotavljamo vam, da bomo prve kontaktne osebe stanovalcev o vseh posebnostih zdravstvenega stanja obveščali individualno po ustaljenih komunikacijskih kanalih.

Zaenkrat je še dovoljen vnos paketov v dom, prosimo pa, da, če je to le mogoče, prinesete stvari v originalni embalaži. Na paket zapišite ime in priimek stanovalca in bivalno enoto s številko sobe, v kateri stanovalec prebiva. V domu bomo poskrbeli, da bomo prinešene stvari dostavili stanovalcem. Ob vstopu na območje doma morate nositi zaščitno obrazno masko ter upoštevati vse ostale ukrepe za preprečevaje prenosa okužbe s koronavirusom (razkuževanje rok, biti morate zdravi, vsaj 14 dni niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni, niste bili na rizičnem območju).

Vljudno naprošamo vse svojce in prijatelje naših stanovalcev, da v dom ne vnašate stvari na skrivaj ter da v času prepovedi obiskov ne prihajate v tesen in neposreden fizičen stik z našimi stanovalci.

V letošnjem letu nam COVID-19 zelo kroji življenje, naše odnose in delovne procese. Trdno verjamemo, da ga bomo s skupnimi močmi, medsebojno podporo in solidarnostjo premagali.

Iskrena hvala vsem, ki nas spremljate, za spodbudne besede in iskrena hvala svojcem za razumevanje. Skupaj smo močni.

Gremo naprej, dan po dan.

Da ostanete zdravi vam želi

ekipa DSO Ljubljana Vič-Rudnik