Akcija Dela in priloge Super 50: glasovanje za izbor najtoplejših domov starejših

Z akcijo iščemo oziroma poskušamo spodbuditi dobre, inovativne prakse domov.

Z akcijo iščemo oziroma poskušamo spodbuditi dobre, inovativne prakse domov, ki vplivajo na boljše počutje uporabnikov, svojcev in zaposlenih ter se s pozitivno naravnanostjo vključujejo v širšo okolico.

Za DSO Ljubljana Vič – Rudnik glasujte preko povezave:

 

Akcija Dela in priloge Super 50 za izbor najtoplejših domov starejših

Projekt Odzvali sta se dve tretjini domov, jagodni izbor bo objavljen jeseni in 7. novembra predstavljen v prilogi Super 50

Medijska hiša Delo izvaja projekt izbora najtoplejšega doma starejših v sodelovanju z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Skupnostjo socialnih zavodov Slovenije. Izbor bo trajal do 7. novembra, k sodelovanju pa ste vabljeni tudi bralci.

Delo izvaja projekt v sodelovanju z ministrstvom za delo in Skupnostjo socialnih zavodov Slovenije (SSZS). Izbor bo opravila strokovna komisija, v kateri sodelujejo predstavniki ministrstva, SSZS, Fakultete za socialno delo in Dela. Na podlagi njenih meril smo aprila vse slovenske domove starejših pozvali k oddaji prijav, v katerih so opisali dobre, inovativne prakse, ki jih izvajajo v domu (s stanovalci, zaposlenimi, sorodniki, prostovoljci) in zunaj njega (sodelovanje z lokalno skupnostjo, medgeneracijsko sodelovanje …) ter so jih uvedli v zadnjih petih letih.

Ministrica Anja Kopač Mrak je skupno akcijo pospremila z besedami: »Z veseljem sem se odzvala na povabilo medijske hiše Delo k sodelovanju pri izboru Najtoplejši domovi starejših. Takšen izbor bo namreč pomagal preseči predsodke in strahove o domovih za upokojence, ki jih je žal še vedno veliko./…/ Ni treba, da so ljudje na starost sami in za štirimi stenami čakajo na obiske svojcev in prijateljev. Čas v družbi je veliko prijetnejši. Dejavnosti je za stanovalce domov vse več. Verjamem, da jih boste bralci v tej akciji spoznali.«

Dober odziv

Odzvali sta se dve tretjini domov, jeseni pa bo komisija, po proučitvi prijav, objavila jagodni izbor domov, ki zaslužijo naziv najtoplejši dom starejših. Izbrani domovi bodo predstavljeni v prilogi Super 50, ki bo 7. novembra izšla v Delu in Slovenskih novicah. H glasovanju ste vabljeni tudi bralke in bralci – za dom, ki vas je navdušil, za dom, v katerem ste tako ali drugače izkusili toplino in domačnost. Glasovanje je mogoče s tiskano glasovnico, ki bo večkrat objavljena v Delovih edicijah in spletno glasovnico na povezavi promo.delo.si/domovi. Glasove bralcev bodo organizatorji sešteli in v posebni kategoriji, neodvisno od komisije, novembra predstavili domove največ glasovi po mnenju bralcev.

(Vir: Delo, 06.09.2016)

Glasujte preko povezave:

www.promo.delo.si/domovi

Hvala za vaš glas!