Pametna ura za pomoč starejšim – IN LIFE (predstavitev), 15.02.2017, enota Bokalce

Pametna ura za pomoč starejšim – IN LIFE

Raziskovalci Odseka za inteligentne sisteme Instituta »Jožef Stefan« pod vodstvom prof. dr. Matjaža Gamsa so razvili pametno uro za pomoč starejšim IN LIFE, ki z uporabo novih podpornih tehnologij, naprednih algoritmov in storitev starejšim omogoča in podaljšuje samostojno življenje. Ura skrbi za varnost in udobje uporabnika, med drugim omogoča avtomatski klic na pomoč v primeru padca, klic na pomoč s pomočjo posebnega gumba, lociranje uporabnika v primeru nevarnosti in pošiljanje opomnikov. Sistem poleg ure vsebuje spletni portal, prek katerega lahko do podatkov ure dostopajo skrbniki in izbrani sorodniki. Portal bo upravljal projektni partner, podjetje za medicinske storitve Doktor24, ki upravlja tudi klicni center, ki beleži alarme in klice na pomoč.

 

Predstavitev projekta InLife bomo imeli v 1. nadstropju nove hiše enote Bokalce, v sredo 15.2.2017 ob 9.30.

Testiranje ure, ki je namenjena hitremu zaznavanju padcev, bo trajalo 3 mesece. Po končanem testnem obdobju se ure vrnejo, sodelujoči pa prejmejo plaketo za sodelovanje.

Na predstavitev vabimo stanovalce, zaposlene in sorodnike stanovalcev ter uporabnike dnevnega varstva.

Delavnica velja za tiste, ki bodo uro dejansko vzeli v testiranje, saj bo ob koncu delavnice uporabnik uro že prevzel.

Delavnica bo trajala 1 do 1,5 ure. Prvi del bo teoretični in je skupni, potem se skupina razdeli in sledi praktični del.

Stroški so kriti iz naslova projekta.

Vljudno vabljeni!