Sodelujmo v akciji EUROPEAN MILE

Spoštovani svojci, zaposleni in prijatelji doma

 

Srčno vabljeni k sodelovanju v mednarodni akciji z dobrodelno noto EUROPEAN MILE, ki letos poteka prvič. Vsak prehojen 1 km = 1 cent.

Po vsej Sloveniji bomo zbirali kilometre, ki jih bodo v Športni uniji Slovenije ob zaključku akcije pretvorili po zgoraj zapisani enačbi ter zbrana sredstva donirali VDC Novo mesto in Osnovni šoli Dragotina Ketteja, ki delujejo na področju oseb z motnjo v telesnem in/ali duševnem razvoju. Cilj je zbrati vsaj 100.000 km. Sredstva bodo podeljena na praznik slovenskega športa, 23. 9. 2021. Upoštevali se bodo kilometri, zbrani do 20.9.2021.

Če radi hodite, tečete, rolkate ali se ukvarjate z drugimi rekreativnimi dejavnostmi, kjer nabirate kilometre, potem vabljeni, da svoje kilometre darujete na spletni strani European Mile https://www.europeanmile.com/mi/

Če vpišete še svoje ime/vzdevek in državo, prejmete povezavo, ki jo lahko delite na družbenih omrežjih.

Da predstavimo primer: v našem primeru je prehojena Pot ob žici (33 km x 3 osebe) prinesla 99 centov za pomoč osebam s posebnimi potrebami, nam pa gratis dobro počutje! Vsi trije člani pohoda smo svoje kilometre vnesli na zgoraj omenjeni povezavi.

Nacionalni koordinator omenjene akcije je Športna unija Slovenije, na družbenih omrežjih lahko akcijo spremljate pod hashtagom #FindYourMile.

Več o akciji najdete na povezavi opis projekta https://www.sportna-unija.si/?t=8140001835

V primeru vprašanj pišite na e-naslov as@sportna-unija.si.

 

Hvala za vaše kilometre, vašo solidarnost in lep športni pozdrav.