13. 11. 2020 Razmere v DSO Ljubljana Vič – Rudnik

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev

 

Enota Bokalce

Rezultati včerajšnjih brisov niso tako spodbudni, kot bi si želeli, so pa glede na dognanja epidemiološke stroke in naše dosedanje izkušnje pričakovani. Od 120 odvzetih brisov pri stanovalcih pretežno iz bivalne enote nova hiša je bilo pozitivnih 31 brisov, od 27 odvzetih brisov pri zaposlenih pa so bili pozitivni 4 brisi. Na današnji dan tako beležimo okužbo pri 50 stanovalcih, od tega so 4 na zdravljenju v bolnišnici.  Okuženih je tudi 17 zaposlenih, 1 zaposlena je že ozdravela in se je vrnila nazaj na delo.

Med današnjimi 31 pozitivnimi brisi pri stanovalcih so tudi 3 pozitivni stanovalci iz dveh bivalnih enot v drugem nadstropju stare hiše. Po navodilu epidemiologinje je 2. nadstropje stare hiše v celoti siva cona, 3 pozitivni stanovalci pa so bili preseljeni v rdečo cono, ki se nahaja v novi hiši. Kontrolni brisi vseh stanovalcev in zaposlenih v drugem nadstropju stare hiše bodo ponovno izvedeni v ponedeljek, 16. 11. 2020. Kontrolni brisi danes negativnih stanovalcev iz bivalne enote nova hiša bodo ponovno izvedeni v četrtek, 19. 11. 2020.

 

Ker se število okužb povečuje, smo morali razširiti prostore za rdečo cono. Tako je celotno pritličje v bivalni enoti nova hiša od danes dalje rdeča cona. Za stanovalce v rdeči coni skrbi posebna Covid ekipa, ki je zaradi lažjega izvajanja delovnih nalog in skrbi za stanovalce na delo razporejena podnevi 13 ur in ponoči 11 ur.

 

Z današnjim dnem smo tudi pričeli s psihoterapevtsko pomočjo stanovalcem v bivalni enoti nova hiša. Praviloma bo psihoterapevtka prihajala na pogovor s stanovalci vsak petek med 9. in 11. uro. Razbremenilne pogovore bo izvajala v ločenem prostoru ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov.

 

Svojci se lahko na video klic s stanovalci v rdeči coni naročite v socialni službi. Zaposleni v rdeči coni bodo pogovore izvajali med 13.30 in 14. uro, če bodo potrebe večje, bomo dodali še en termin. Naročanje klicev za ostali del doma ostaja enako, kot je opisano v prejšnjih sporočilih.

 

V zdravi del doma so se v tem tednu že vključili v neposredno delo s stanovalci 4 prostovoljci Rdečega križa Območne enote Ljubljana. Nam je pa ponovno prekrižal načrte ukrep ukinitev javnega prevoza, ki prične veljati v ponedeljek, 16. 11. 2020. Veliko naših zaposlenih, ki za prihod na delo in z dela uporablja javni prevoz, je s ponedeljkom prepuščeno principu »znajdi se« za prihod na delo in iz dela. V domu urejamo vse potrebno, da bomo zaposlenim omogočili prihod na delo s pomočjo prostovoljcev Slovenske Filantropije, zaposlenih v službi vzdrževanja, taksi službe in na druge načine.

 

Enota Kolezija

Na današnji dan smo v bivalni enoti AII izvedli kontrolne brise pri 23 stanovalcih in 15 zaposlenih. Rezultate brisov še čakamo. Na današnji dan imamo tako v enoti Kolezija 25 okuženih stanovalcev in 11 zaposlenih, 6 stanovalcev je ozdravelo in so bili preseljeni v čisti del doma oz. belo cono, 4 stanovalci so na zdravljenju v bolnišnici.

 

Zaradi stisk pri stanovalcih se dogovarjamo za psihoterapevtsko pomoč stanovalcem, ki jo bomo predvidoma v dopoldanskih urah pričeli izvajati naslednji teden.

 

Se pa v teh časih dogajajo tudi lepe stvari, ki jih želimo deliti z vami. Včeraj so nas v enoti Bokalce razveselili Rdeči noski, ki so obkrožili naš Dom in privabili nasmehe na obraze naših stanovalcev in zaposlenih. Rdečim noskom se ponovno zahvaljujemo za njihovo imenitno delo.  V naslednjih dneh nam bo podjetje Sensilab iz Logatca darovalo njihov izdelek, Sensilab Vitamin D 4000iu, 30 kapsul za vse stanovalce in zaposlene DSO Ljubljana Vič – Rudnik. V domu bomo poskrbeli, da bodo tako stanovalci kot zaposleni prejeli darovan izdelek. Podjetju Sensilab se iskreno zahvaljujemo za darovane izdelke.

 

Da ostanete zdravi,

vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik