Epidemiološke razmere v Domu – obvestilo 18. 1. 2022

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

 

Epidemiološka situacija v okolju je izjemno slaba, število okužb v okolju iz dneva v dan raste. Kljub temu, da v domu izvajamo vse potrebne ukrepe za preprečevanje in širjenje okužbe, smo morali 18. 1. 2022 v obeh enotah v skladu s kriznim načrtom vzpostaviti rdečo cono. Stanovalci se zaenkrat počutijo dobro in bolezen prebolevajo v blažji obliki. Njihovo zdravstveno stanje skrbno spremljamo in o posebnostih svojce tudi individualno obveščamo. Testiranje stanovalcev in zaposlenih izvajamo v skladu z navodili epidemiologinje in veljavno zakonodajo.

Aktivnosti za stanovalce izvajamo predvsem v individualni obliki oz. v manjših skupinah ob upoštevanju pogoja PCT.

Slovensko filantropijo, Rdeči križ in Civilno zaščito smo zaprosili za pomoč pri izvajanju oskrbe za naše stanovalce. Prav tako še naprej spodbujamo tako stanovalce kot zaposlene k cepljenju proti Covid-19.

 

Vljudno vas naprošamo, da se za obiske odločate preudarno in le, če ste resnično zdravi in niste bili v rizičnem stiku z okuženimi osebami. Obiski so omejeni na eno zdravo osebo na stanovalca istočasno. Vsi obiskovalci morajo upoštevati vse predpisane ukrepe in izpolnjevati pogoj PCT. Obisk zaenkrat časovno ni omejen, morajo pa obiskovalci VES ČAS TRAJANJA OBISKA OBVEZNO uporabljati FFP2 obrazno masko in si razkuževati roke. Priporočamo vam, da s svojimi bližnjimi, če je le mogoče, čas raje preživite zunaj kot v zaprtih prostorih.

 

Če ne morete priti na obisk, se lahko za videoklic s svojimi bližnjimi naročite na:

 

– telefonski številki 01 4770 912 (Matej Peteh) ali elektronskem naslovu matej.peteh@dso-vic.si za enoto Bokalce

 

– telefonski številki 01 4770 516 (Blaž Bernik) ali elektronskem naslovu blaz.bernik@dso-vic.si za enoto Kolezija

 

Za informacije o počutju in zdravstvenem stanju lahko svojci pokličete posamezno diplomirano medicinsko sestro/diplomiranega zdravstvenika, in sicer v ENOTI BOKALCE med 12.00 in 13.00 uro:

  • pritličje, vključno s sivo in rdečo cono Katarino Bohanec, tel. št. 01 4770 669 ali pošljete elektronsko sporočilo na katarina.bohanec@dso-vic.si,
  • 1. nadstropje Bredo Saje Zupanc, tel. št. 01 4770 721 ali pošljete elektronsko sporočilo na breda.saje-zupanc@dso-vic.si,
  • 2. nadstropje Lauro Lazić, tel. št. 01 4770 665 ali pošljete elektronsko sporočilo na laura.lazic@dso-vic.si,
  • 3. nadstropje Vesno Kukec na tel. št. 01 4770 709 ali pošljete elektronsko sporočilo na vesna.kukec@dso-vic.si,
  • novo hišo Ivanko Benko na tel. št. 01 4770 666 ali pošlje elektronsko sporočilo na ivanka.benko@dso-vic.si.

 

V ENOTI KOLEZIJA med 12.00 in 13.00 uro:

  • Dunjo Vrhovšek Simon, tel. št. 01 4770 562 ali pošljete elektronsko sporočilo na dunja.simon@dso-vic.si.

 

Na elektronsko sporočilo vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

 

Hvaležni smo vam za vse spodbudne besede, podporo, saj verjamemo, da bomo le skupnimi močmi uspeli prebroditi dni, ki so pred nami.

 

Da ostanete zdravi,

vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik