Prošnja in priporočilo obiskovalcem – 21. 1. 2022

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

 

Svojci vseskozi aktivno sodelujete pri oblikovanju našega vsakdana v domu. S pomočjo vaših predlogov izboljšamo marsikateri delovni proces, polepšamo dneve našim stanovalcem in naše delo izvedemo še bolj učinkovito in prilagojeno na potrebe in želje naših stanovalcev. Iskrena hvala za vaš doprinos k skrbi za naše stanovalce, vaše sorodnike.

 

V zadnjih dveh letih opravljamo svoje poslanstvo v zelo negotovih razmerah, ki se iz dneva v dan spreminjajo. Kolikor zmoremo in znamo, se čim hitreje prilagodimo spremembam in upoštevamo vse znano glede preprečevanja in širjenja okužbe. S sprejetimi ukrepi v domu poskušamo čim bolj sorazmerno glede na stanje v domu in zunanjem okolju, posegati v življenje v domu. Vsi sprejeti ukrepi v domu so usmerjeni k preprečevanju širjenja okužb.

 

Tokrat se na vas obračamo s priporočilom z namenom, da bomo stanovalcem tudi v izredno slabih epidemioloških razmerah, ki smo jim priča v naši državi, lahko zagotavljali nujno potrebne socialne stike v živo in na oseben način. Priporočamo vam, da na obisk prihajate le, če je to nujno potrebno in če ste res prepričani, da ste zdravi. Odsvetujemo obiske oseb, ki so mlajše od 18 let. Prav tako vam priporočamo, da se neposredno pred vsakim odhodom na obisk samotestirate ali opravite hitri test kljub temu, da izpolnjujete pogoj PCT.

 

Obiski so še vedno omejeni na eno zdravo osebo na stanovalca istočasno. Vsi obiskovalci morajo upoštevati vse predpisane ukrepe in izpolnjevati pogoj PCT. Obisk zaenkrat časovno ni omejen, morajo pa obiskovalci VES ČAS TRAJANJA OBISKA OBVEZNO uporabljati FFP2 obrazno masko in si razkuževati roke. Priporočamo vam, da s svojimi bližnjimi, če je le mogoče, čas raje preživite zunaj kot v zaprtih prostorih.

 

Za videoklic s svojimi bližnjimi se lahko naročite v socialni službi v obeh enotah doma. Obveščamo vas, da bomo pakete, ki jih boste v recepcijo doma prinesli po 16. uri stanovalcem oddali naslednji delovni dan v dopoldanskem času.

 

Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi in vztrajanjem uspelo in da tudi nas v bližnji prihodnosti čakajo lepši dnevi. Srečno.

 

Da ostanete zdravi,

vam želi ekipa DSO Ljubljana Vič – Rudnik